vegán receptek

Serpenyős zöldséges bulgur

Az egyszerű ételek híve vagyok egyszerű úgy mint gyors de laktató és tápláló.

A bulgur nálunk elég gyakori alapanyag, serpenyőben zöldségekkel fűszerezéstől függően mindig mást lehet elkészíteni vele. Répa és a cukkini általában alapja ennek a serpenyős bulgurnak.

El lehet készíteni mexikói zöldségekkel, babosan vagy tofusan akár mind a kettő csak a képzelet szab határt hogy milyen zöldségeket teszünk bele.

Megfogtalak? Leírom ez éppen hogy készült:

Hozzávalók:

  • 2 szál közepes répa
  • 1 kicsi cukkini
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 marok fagyasztott zöld bab
  • 2 marok fagyasztott brokkoli vagy fél fej friss
  • Egy kicsi borsó fagyasztott
  • Só,bors citromnádas fűszerkeverék
  • 1 bögre bulgur + 2 bögre víz
  • 1 csomag füstölt tofu (Lidl) (180g)

Először is a répát nagyon kevés olajon megpárolom/pirítom mindenemű fűszer nélkül. A bulgurt felteszem főni és amikor már nagyon kevés víz van alatta fedőt teszek rá, lezárom alatta a tűzhelyet.

Amikor a répa félig puha hozzárakom a cukkinit, a gerezdekre (cikkekre) vágott hagymát, fokhagymát és a többi fagyasztott zöldséget is. Befűszerezem, és hagyom, hogy egy kicsit levet eresszen és minden atfőjjön. Bele morzsolom a füstölt tofut. Majd hozzákeverem a kész bulgurt. Egy fél köteg aprított petrezselymet még elbírt volna ☺

Melegen eszem is belőle egy nagy tállal.

 

Jó étvágyat, 

Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük