Indiai ragu rizzsel

Fél órám volt, hogy gyorsan megfőzzek, és amit találtam itthon összedobtam, mondván ezek mindig nagyon jól sikerültek eddig is.

Valami hasonló receptem van már fent, megszállottja lettem a currynek újra. Úgy négy-öt éve nagyon nem szerettem, de most… a kurkumával együtt majdnem mindenbe teszem 🙂

A zöldségek aránya változtatható, vagy maguk a zöldségek is. Ez tényleg egy mi van a hűtőben típusú vacsora volt 🙂

Hozzávalók:

  • egy közepes cukkini
  • egy kápia paprika vagy kaliforniai paprika
  • 9 db kisebb nagyobb gomba, kb. 300-400g
  • 1db vöröshagyma
  • 2 bögre jázmin rizs vagy másmilyen
  • só, bors
  • 1 tk curry
  • 1/2 tk kurkuma
  • 2 dl zabtejszín vagy bármilyen más növényi tejszín

A rizst sóval és borssal kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni. A hagymát kockázom és egy kevés kókuszzsíron megpárolom alacsony lángon, fedő alatt. Felaprítom a zöldségeket, mindent kisebb egyforma darabokra. Amikor a hagymának már kezd színe lenni, akkor tekerek rá frissen őrölt borsot, sót megszórom curryvel és kurkumával. Hagyom, hogy egy kicsit együtt párolódjanak. Ahogy megcsapja az orromat a curry finom illata, beleszórom az aprított paprikát. Körülbelül két percig párolom, öntök alá egy kis vizet, majd belezúdítom a gombát is. Megborsozom újra és jól összekeverem. Ahogy összeesnek a kis gomba darabok, mehet bele a cukkini is. Újra fűszerezem az egészet, keverek rajta néhányat és magas lángon pirítom, főzöm. Olyan 5 perc után beleöntöm a 2dl zabtejszínt és egy kis vizet. Jól felforralom és kóstolom, ha kell utána sózok. 

Rizzsel tálalom és már eszem is!

Jó étvágyat!

Anna

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!