vegán receptek

Indiai ragu rizzsel

Fél órám volt, hogy gyorsan megfőzzek, és amit találtam itthon összedobtam, mondván ezek mindig nagyon jól sikerültek eddig is.

Valami hasonló receptem van már fent, megszállottja lettem a currynek újra. Úgy négy-öt éve nagyon nem szerettem, de most… a kurkumával együtt majdnem mindenbe teszem 🙂

A zöldségek aránya változtatható, vagy maguk a zöldségek is. Ez tényleg egy mi van a hűtőben típusú vacsora volt 🙂

Hozzávalók:

  • egy közepes cukkini
  • egy kápia paprika vagy kaliforniai paprika
  • 9 db kisebb nagyobb gomba, kb. 300-400g
  • 1db vöröshagyma
  • 2 bögre jázmin rizs vagy másmilyen
  • só, bors
  • 1 tk curry
  • 1/2 tk kurkuma
  • 2 dl zabtejszín vagy bármilyen más növényi tejszín

A rizst sóval és borssal kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni. A hagymát kockázom és egy kevés kókuszzsíron megpárolom alacsony lángon, fedő alatt. Felaprítom a zöldségeket, mindent kisebb egyforma darabokra. Amikor a hagymának már kezd színe lenni, akkor tekerek rá frissen őrölt borsot, sót megszórom curryvel és kurkumával. Hagyom, hogy egy kicsit együtt párolódjanak. Ahogy megcsapja az orromat a curry finom illata, beleszórom az aprított paprikát. Körülbelül két percig párolom, öntök alá egy kis vizet, majd belezúdítom a gombát is. Megborsozom újra és jól összekeverem. Ahogy összeesnek a kis gomba darabok, mehet bele a cukkini is. Újra fűszerezem az egészet, keverek rajta néhányat és magas lángon pirítom, főzöm. Olyan 5 perc után beleöntöm a 2dl zabtejszínt és egy kis vizet. Jól felforralom és kóstolom, ha kell utána sózok. 

Rizzsel tálalom és már eszem is!

Jó étvágyat!

Anna