Hétvégi reggeli, a hash

Sziasztok!

Hoztam nektek egy újabb reggeli ötletet, a neve hash. A hash egy burgonyás, eredetileg húsos, hagymán pirított étel. Magyarul valahogy úgy írnám le, hogy pirított burgonyás tál zöldségekkel. Laktató, tele van szénhidráttal és fehérjével, ami a nap első étkezésénél kell is. Tehetsz bele többféle zöldséget, fűszerezheted bazsalikommal, majoránnával, ami van otthon.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 ek. olivaolaj
  • 3 db közepes édesburgonya
  • 2 db közepes piros burgonya
  •  2 db közepes gomba
  • 1/2 kaliforinai vagy kápia paprika
  • 1 szál újhagyma
  • fokhagymapor
  • bors
  • fűszerpaprika
  • nagyobb csipet szárított petrezselyem, oregánó
  • fél avokádó/hummusz/tahini

Elkészítése:

A krumplikat előző este süsd meg sütőben sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 200 °C-on 20-25 percig sütöttem. Természetesen édesburgonya helyett sima burgonyából is készítheted.

Egy serpenyőben kevés olajon kezd pirítani a karikára vágott újhagymát, a szeletelt gombát és a paprikát. Ha szép színe lett, szórd meg petrezselyemmel, oregánóval, fokhagymaporral, borssal. Keverd alaposan el, hogy mindenhol érje a zöldségeket. Öntsd hozzá a készre sült krumplit és pirítsd össze.

Szedd tányérra és locsold meg tahinivel vagy szedj mellé humuszt. Esetleg szeletelt avokádóval is eheted. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcs tea

Jó étvágyat!

Anna

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!