vegán receptek

Lencsés kuszkusz vacsorára

A címben is írtam ez egy könnyed vacsora ötlet volt a minap, és gondoltam megosztom veletek. Rém egyszerű és gyors étel, éppen ezért munkából iskolából hazaérve könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • egy db kápia paprika vagy kalifornia
  • két szál újhagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy fej lilahagyma
  • egy bögre száraz lencse vagy fél konzerv
  • egy púpos bögre száraz kuszkusz
  • só, bors
  • zöldségleves alaplé (vagy kocka)
  • egy köteg petrezselyem

Először is ha száraz lencsét használsz akkor mosd meg és tedd fel főni. Használhatsz vöröslencsét is. A vízbe tegyél egy kevés sót és egy gerezd fokhagymát félbe vágva, aztán tedd rá a fedőt és 20 perce hagyd is magára.

Addig is aprítsd fel a hagymákat a paprikát és a petrezselymet is. Egy mélyebb serpenyőbe önts egy kevés zöldségleves alaplevet tedd bele a lilahagymát, majd az újhagymákat és a fokhagymát is. Kezd el pároni, 2-3 perc múlva tedd bele a kockára aprított paprikát is. Öntsd még egy kis alaplevet rá, sózd, borsozd és tedd rá a fedőt. A lencsét szűrd le és ha a paprika megpuhult akkor keverd bele. Maradnia kell egy kis lének a serpenyőben, mert erre megy rá a száraz kuszkusz, keverd el, tedd vissza a fedőt és várj 5 percet. Majd keverd bele a petrezselymet és már eheted is. 

Jó étvágyat!

Anna