vegán receptek

Vöröslencsés dahl édesburgonyával

Nálunk ez az étel majdnem minden héten van. Gyorsan elkészíthető, a lencsét nem kell áztatni, isteni finom és melengetően csípős.

A dahl eredetileg leves, de készíthetjük sűrűbben és akkor főzelékként is ehetjük. Nálam mikor hogy sikerül 🙂

Hozzávalók: igazán kiadós 4-6 főre

  • 500 g vöröslencse
  • 1 nagy édesburgonya (elhagyható)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • curry fűszerkeverék legalább 1 evőkanál
  • só, bors
  • kurkuma
  • zöldségleves alaplé és víz
  • 1 ev. kókuszkrém

Egy lábasba öntök egy kevés zöldségleves alaplevet, abban elkezdem az apróra vágott hagymát párolni.

Addig is meghámozom az édesburgonyát, felkockázom, átmosom a vöröslencsét.

Mehet bele a két fokhagyma is reszelve, szeletelve ki hogyan szereti. Jól befűszerezem, hogy belengje a lakást/konyhát a curry isteni illata. Kavarok rajta néhányat, belekeverem a lencsét és felöntöm kb 2-3 bögrényi zöldséglevessel, majd erre öntök még rá vizet. Bőven lepje el a lencsét, hiszen megszívja magát.

A felkockázott édesburikat is belerakom, majd fedő alatt 20 perc alatt készre főzöm. Ha kell még öntök hozzá vizet. Végül belekeverek egy evőkanál kókuszkrémet. Ez éppen most sűrűbb lett, a vízzel lehet játszani és akár levesként is enni. Frissen sült kenyérrel, vagy rizzsel a legjobb 😉

Jó étvágyat!

Anna