vegán receptek

Mi van a hűtőmben?

Ismerős az a helyzet, amikor tényleg üres a hűtő? Egy kicsi répa, maradék borsó a fagyasztóban, vagy még ennyi se? Ilyenkor is lehet ám főzni valamit. Olyan, hogy teljesen üres lenne a hűtő és a kamra nincs. Nézz szét, lehet tészta nincs, de van rizs, lehet a fagyasztóban csak borsó van, vegyes zöldségkeverék nincs. Az is lehet, hogy csak egy kis nyamvadt vöröshagyma van, jöhet is az. Ha paradicsomszószod van, de nincs rizstejed (akármilyen növényi tejed), akkor paradicsomosan készítsd el a tésztát, rizst. A lényeg, találj 200-400 g zöldséget, valamilyen szószt vagy annak valót, és rizst/bulgurt/kölest/tésztát. Főzd készre ízesítsd kedved szerint. Paradicsomosat bazsalikommal, oregánóval, majoránnával. A rizstejeset kakukkfűvel, majoránnával, vagy kész fűszerkeverékekkel.

Hozzávalók:

  • vegyes fagyasztott zöldségkeverék
  • 1 db lilahagyma
  • 2 dl házi rizstej
  • 1 tk étkezési keményítő
  • só, bors
  • valamilyen fűszerkeverék
  • tetszőleges tészta

Elkészítés:
A tésztát tedd fel főni. Egy edénybe kevés vízen, vagy zöldségleves alapleven párold meg a lilahagymát, majd öntsd rá amilyen zöldséget találsz a hűtőben/fagyasztóban. Fűszerezd kedvedre és főzd készre. Közben a tésztát szűrd le. 2 dl rizstejet sózd és borsozd, majd keverj bele 1 teáskanál keményítőt. Alaposan keverd el és öntsd a zöldségre. Forrald fel 1-2 percig, készen is vagy. Melegen tálald.
Tipp: Egy igazi üres a hűtőm ebéd lesz belőle. Tészta helyett valamilyen gabonát is használhatsz. Én a maradék fűszerkeverékemet szoktam erre a célra felhasználni. Vegán sajttal, vagy magparmezánnal szórd meg.

Jó étvágyat!

Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük