vegán receptek

Cukkinikrémes tészta

Ahogy már láthattátok az egyik insta storyban, kaptam mamától néhány kg óriás cukkinit. Nos nagyjából a felét lereszeltem és ment a fagyasztóba, de azért frissen is készítek néhány fogást belőle. Le is írom az egyik receptet, amit úgy találtam ki, hogy ne legyen sok idő, legalább egy 50 cm-es cukkini elfogyjon és laktató is legyen. Ráadásul semmi extra “vegán” kiegészítőm nem volt itthon, gondolok itt rizstejszínre, tejfölre vagy sajtra, ezért ez teljes értékű növényi ételnek mondható! 🙂

A spagetti tésztát választottam, de természetesen teljesen mindegy milyen fajtát használtok.

Hozzávalók:

  • 500g tészta
  • 1 óriás cukkini vagy 2 közepes
  • fél csomag fagyasztott spenót kocka vagy két nagy marék friss
  • egy fej vörös/lilahagyma
  • 2 gerezd duci fokhagyma
  • só, bors, fehér bors
  • egyéb fűszerkeverék amit otthon találsz
  • friss majoránna és kakukkfű (szárított is jó)
  • 1-2 ev sörélesztőpehely
  • kb. 1 ev. étkezési keményítő
  • olivaolaj vagy zöldségleves alaplé

Tedd fel a tésztát főni, közben felezd el a cukkinit és darabold kicsire. Az egyik felét tedd fel vízbe főni. Ha túl magos, akkor magozd ki.

Aprítsd fel a hagymát és egy kevés olívaolajon párold meg. Add hozzá a cukkini másik felét (felkockázva). Közepes lángon fedővel kicsit párold.

Ha éppenhogy megfőtt a vízben a cukkini, szűrd le és tedd egy turmixba, aprítóba vagy csak botmixerrel pürésítsd. Adj hozzá sót, borsot és fűszerkeveréket, én csirkehúshoz ajánlottat használtam. Adj hozzá 1 evőkanál sörélesztőpelyhet is. Keverd el és tedd félre. Szűrd le a tésztát.

A serpenyőben lévő cukkinihez reszeld hozzá a fokhagymát és fűszerezd be alaposan. Add hozzá a friss majoránnát, egy kevés kakukkfüvet, fehér borsot, sót, fekete borsot. Könnyű fűszerekkel ízesítsd. Dobd hozzá a spenótot is.

Az cukkinipüréhez keverd el csomómentesen az étkezési keményítőt és öntsd a serpenyőbe. 1-2 percig forrald fel, majd keverd hozzá a tésztát is.

Tálaláskor ha szeretnéd szórd meg egy kis sörélesztőpehellyel.

Jó étvágyat!

Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük