Annie's Desserts

Arab kávékrém torta

Instagramon megszavaztátok,igaz a másik recept kapott több szavazatot, de csak egy szavazattal lett több az arab kávékrémtorta, úgyhogy úgy gondoltam, mégis ezt osztom meg veletek.

Imádom a kávé ízét, torta krémként pedig egyszerűen oda vagyok érte. A vegán életmódom előtt, ez a krém, főzött tojás krém és mascarpone tökéletes keverékéből született. De most eljött ennek az ideje is, hogy áttérjen, és megvilágosodva rájöjjön, hogy vegán módon elkészítve ezerszer finomabb! ❤

Jöjjön akkor a recept:

Hozzávalók:

  • 100g  liszt
  • 25g kakópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só
  • 50g nádcukor
  • vaníliás cukor (a legjobb a hazi)
  • 50ml víz
  • 50ml mandulatej
  • 40ml étolaj
  • fél citrom leve

Egy 18cm átmérőjű kerek torta formát bélelj ki sütőpapírral.

A sütőt melegítsd be 180 fokra. A száraz hozzávalókat, a cukrok kivételével alaposan keverd el. A nedves hozzávalókat is mérd ki külön, a cukrot próbáld meg minnél jobban feloldani benne. Öntsd össze a kettő tál tartalmát, éppen keverj rajta, aztán facsard bele a a citrom levét. Keverd össze gyorsan, de alaposan. Egyengesd el a tortaformában, és tedd be a sütőbe 20 percre. 

Ez idő alatt készítsd el a krémet.

Krém hozzávalók:

  • 2dl kávé (főzött, nem instant!!)
  • 1 dl kókuszkrém
  • 2 dl házi (ez fontos) mandula tej
  • 3 ev. nádcukor
  • csipet só
  • 1cs vaníliás pudingpor
  • pici rum (opcionális)
  • 1dl növényi tejszínhab (meggle patisserie decor)

Először is a kókuszkrém, az a konzerv kókusztejnek a lehűlt zsíros része. Tehát előző nap, mielőtt készítenéd a tortát, tedd be a hűtőbe. 

Másodszor a házi mandulatej azért fontos, mert a bolti mandulatej felfőzve nagyon rossz, büdös és rossz íze van (ez az én tapasztalatom, ha neked nem ilyen, akkor nyugodtan használd a bolti tejet). Amúgy ez márkánként eltérhet. Instagramon a story highlight-ba lementettem a mandulatej készítésének folyamatát. Itt a link hozzá:

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MDUzMDQzMzA0MDk0MjIy?igshid=14szvhtdwe1c8&story_media_id=2079031955781202229

Na akkor ha ezek meg vannak neki állhatsz a krémnek. A mandulatejből,kávéból és a kókuszkrémből a vaníliáspudingporral pudingot kell főzni. Ehhez add hozzá a cukrot és a sót is. Hagyományos módon készítsd el a puddingot. Ha kész tegyél bele, ha szeretnél egy picike rumot. Hagyd teljesen kihűlni, nagyon gyakran kevergetve. Akár a hűtőbe is teheted.  

Nem szoktam ilyet használni, hiszen tele van ki tudja milyen anyagokkal, de ki akartam próbálni a Meggle Creme Patisserie Decor növényi habtejszínjét. A Tescóban és a Metróban láttam eddig. Lehet venni a Dm-ben másfajta növényi tejszínhabot, mindneki válassza azt amelyik szimpatikusabb.

Tehát az 1dl tejszínhabot verd keményre, és egy kicsit meghagyva a díszítésnek, a többit keverd össze a kávékrémmel. Az egész krémet tedd a piskótára és szépen simítsd el. A maradék tejszínhabbal pedig tetszőlegesen díszítsd. Legalább 2 órára tedd be a hűtőbe mielőtt felvágnád!

Kellemes sütést,
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük