
Cseresznyés crumble

Amikor már napok óta feküdtem otthon mert beteg voltam és majd megőrültem az unalomtól kitaláltam, hogy amint ki tudok menni a konyhába nekem cseresznyés süti kell!
Így esett a választásom a crumble-re, mert csak 15 percet kellett a konyhában állnom, a többit a sütő elvégezte helyettem ☺️ Mehettem vissza az ágyba….
Na de lássuk mi is kell ehhez a csodálatos és egyszerű finomsághoz.

Hozzávalók:
- 1 kg magozott cseresznye
- 4 evőkanál cukor
- kicsi fahéj (ez ízlés kérdése én egy mokkáskanálnyit raktam bele)
- kicsi vanília
Tésztához:
- 300g liszt
- 150g g margarin
- 100 g barna cukor ( sima is jó vagy eritrit, nyírfacukor, édesítő)
A kimagozott cseresznyét keverd el a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával.
Egy 28cm-es pite formát vajazz ki. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A lisztet keverd el a cukorral és a lehető leggyorsabban a vajjal is morzsold el. Nem kell tésztát gyúrni belőle, ne is álljon össze. Morzsásnak kell lennie.
A felét szórd le a forma alján és egy kicsit nyomkod le. Erre öntsd rá a cseresznyét, a levét ne. Hidd el pont eléggé lesz nedves, nem kell a cseresznye kiengedett leve. A maradék morzsát oszlasd el a gyümölcs tetején.
Tedd a sütőbe és olyan 35 percig süsd. Már csak meg kell várni, hogy lehűljön. Vanília fagyival a legjobb 😉

Jó sütést,
Anna

