Annie's Desserts

Cseresznyés crumble

Amikor már napok óta feküdtem otthon mert beteg voltam és majd megőrültem az unalomtól kitaláltam, hogy amint ki tudok menni a konyhába nekem cseresznyés süti kell! 
Így esett a választásom a crumble-re,  mert csak 15 percet kellett a konyhában állnom, a többit a sütő elvégezte helyettem ☺️ Mehettem vissza az ágyba….

Na de lássuk mi is kell ehhez a csodálatos és egyszerű finomsághoz.

Hozzávalók:

  • 1 kg magozott cseresznye
  • 4 evőkanál cukor
  • kicsi fahéj (ez ízlés kérdése én egy mokkáskanálnyit raktam bele)
  • kicsi vanília

Tésztához:

  • 300g liszt
  • 150g g margarin
  • 100 g barna  cukor ( sima is jó vagy eritrit, nyírfacukor, édesítő)

A kimagozott cseresznyét keverd el a cukorral, a fahéjjal és a  vaníliával.
Egy 28cm-es pite formát vajazz ki. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A lisztet keverd el a  cukorral és a lehető leggyorsabban a vajjal is morzsold el. Nem kell tésztát gyúrni belőle, ne is álljon össze. Morzsásnak kell lennie.

A felét szórd le a forma alján és egy kicsit nyomkod le. Erre öntsd rá a cseresznyét, a levét ne.  Hidd el pont eléggé lesz nedves, nem kell a cseresznye kiengedett leve. A maradék morzsát oszlasd el a gyümölcs tetején.

Tedd a sütőbe és olyan 35 percig süsd. Már csak meg kell várni, hogy lehűljön. Vanília fagyival a legjobb 😉

Jó sütést,
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük