Cseresznyés crumble

Idén is eljött a cseresznye szezon szerencsére! Az egyik kedvenc gyümölcsöm a sok közül, egyszerűen nem bírok betelni vele. Süteménybe is ideális, sokféleképen elkészíthető! Most éppen cseresznyés crumble volt a soron, mert nagyon gyorsan elkészíthető és isteni na… Készen állsz a receptre? Görgess lejjebb!

Hozzávalók:

  • 1 kg magozott cseresznye
  • 4 evőkanál cukor
  • kicsi fahéj (ez ízlés kérdése én egy mokkáskanálnyit raktam bele)
  • kicsi vanília

Tésztához:

  • 300g liszt
  • 150g g margarin
  • 100 g barna  cukor ( sima is jó vagy eritrit, nyírfacukor, édesítő)

Cseresznyés crumble elkészítése

A kimagozott cseresznyét keverd el a cukorral, a fahéjjal és a  vaníliával.
Egy 28cm-es pite formát vajazz ki. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A lisztet keverd el a  cukorral és a lehető leggyorsabban a vajjal is morzsold el. Nem kell tésztát gyúrni belőle, ne is álljon össze. Morzsásnak kell lennie.

A felét szórd le a forma alján és egy kicsit nyomkod le. Erre öntsd rá a cseresznyét, a levét ne.  Hidd el pont eléggé lesz nedves, nem kell a cseresznye kiengedett leve. A maradék morzsát oszlasd el a gyümölcs tetején.

Tedd a sütőbe és olyan 35 percig süsd. Már csak meg kell várni, hogy lehűljön. Vanília fagyival a legjobb 😉

Jó sütést,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!