Annie's Desserts

Csokis mini pite fügével

Tudni kell, hogy az egyik kedvenc gyümölcsöm a füge, a kedvenc magom a törökmogyoró és csokiimádó vagyok. Ha pedig ezeket összerakom egy fantasztikus desszert jön ki. Így született meg ez a recept. Füge szezon van, használjátok ki ti is 😁

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 200 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 1-2 evőkanál hideg víz
  • csipet só 
  • csipet őrölt vanília

Csoki ganache:

  • 200g étcsoki
  • 250g kókusztejszín, a konzerves

kell még:

  • 4 füge
  • egy marék tötökmogyoró

A tészta hozzávalóit gyorsan gyúrd össze, és legalább fél óráig tedd a hűtőbe.

Addig is készítsd el a ganachet. A konzerv kókusztejszínnek csak a sűrűjét használd. A tejszínt melegítsd fel lábasban, addig amíg éppenhogy nem forr. A feldarabolt csokira öntsd és egy picit hagyd állni, majd keverd össze. Rakd hűtőbe, hogy megdermedjen. 
A tésztát kis darabokban nyújtsd ki és rakd formába, villával szurkáld meg az aljukat. A Dm-ben találtam ilyen kis pite formákat,12 darab van benne.

A tésztákat előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd meg. 

Ha a ganache kihűlt, tehát elkezdett megdermedni, akkor gépi habverővel verd fel. Ez ne tartson sokáig, csak habosodjon fel egy kicsit.
A kisült és kihűlt tésztákat töltsd meg, szórj rá durvára tört mogyorót és egy gerezd fügével díszítsd.

Kellemes sütést,
Anna

Kiegészítés:
Ha ma csinálnám, akkor kennék a csokikrém alá füge lekvárt 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük