Annie's Desserts

Energiagolyók

Nincs is jobb, mint délután egy kávé és újra indulhat a nap. Vagy mégis? A kávéval ellentétben ezek a kis golyók nem növelik meg a vérnyomást és utána nem esik le hirtelen. Az energiagolyók, ahogy a nevében is benne van energiát adnak, amikor délután rád tör a fáradtság. De ha nem ezért készítenéd el, hanem mert kell valami nasi az irodába, a suliba akkor is tökéletes lesz. A magvak tele vannak ásványi anyagokkal, fehérjével, a datolya pedig jó minőségű szénhidráttal, amitől egy kis lendületet kapsz. Nézzük is a hihetetlenül egyszerű receptet:

Hozzávalók:

  • 150 g mag (mandula, kesu, tökmag, mogyoró, pisztácia)
  • 150 g kimagozott lédús datolya
  • néhány csepp citromlé
  • csipet só
  • 1 evőkanál lenmagpehely (őrölt lenmag)

Elkészítés:

A mandulát és a kesudiót áztatni kell, ha használod. A többi magot nem kell. Tehát néhány órára, vagy egy éjszakára áztasd be a mandulát, majd szűrd le. Egy késes aprítóba tegyél minden összetevőt és először pulzáló módon közepes fokozaton daráld le. Majd magas fokozaton, addig aprítsd amíg kisebb darabok nem lesznek a magvak. Ne aprítsd azonban túl, inkább legyenek nagyobbak a magok, minthogy teljesen elkrémesedjen 🙂

Tedd be a hűtőbe úgy ahogy van, legalább 15 percre. Így könnyebb lesz majd formázni. Aztán gömbölyíts belőlük kis golyókat és ha szeretnéd hempergesd meg felaprított mogyoróba, pisztáciába, de hagyhatod pucéran is, ahogy én tettem. A hűtőben elég sokáig eláll, de kétlem, hogy megmaradna 🙂

Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük