Házi Granola

LoadingHozzáadás a kedvencekhez

Mindig is szerettem a müzlit, a reggeliző pelyheket, de a bolti az sose volt az igazi!

Sokáig böngésztem granola recepteket, aztán a hétvégén összeállt a kép és mindent beszervezve elkészítettem! Hogy eddig miért nem álltam neki? Hihetetlenül egyszerű és egészséges reggelit lehet kihozni belőle! Az elkészítése se bonyolult, se nem hosszadalmas! Mutatom az én verziómat:

A szárazak:

  • 150g  zabpehely
  • 150 g magok (mandula, földimogyoró, törökmogyoró, kesudió, tökmag, napraforgómag)
  • 50 g vörös áfonya ( tetszőleges aszalvány/ elhagyható)
  • 20 g kókuszreszelék (ha kókuszosan szeretnéd)
  • 50 g étcsoki
  • 1 marék puffasztott rizs (elhagyható)
  • 5 g lenmagpehely
  • Egy kis chia mag (elhagyható)

Fűszerek:

  • 1 tk fahéj
  • 1/2 tk kardamom
  • 1/2 tk gyömbér (száraz)
  • 1/4 tk őrölt szegfűszeg

A nedvesek:

  • 45 g kókuszolaj
  • 65 g datolyaszirup/agave/méz

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
Melegítsd össze egy kicsit a kókuszolajat és a datolyaszirupot(agave vagy méz). A magokat vágd vagy törd durvára. A lenmagpelyhet helyettesítheted őrölt lenmaggal.
A zabpelyhet a magokat, a lenmagpehellyel keverd el. Ha használsz puffasztott rizset és kókuszreszeléket akkor azokat is keverd bele. A fűszereket érdemes egy kistálban összekeverni és utána belekeverni a zabos alaphoz.

Öntsd hozzá az olajos keveréket a zabhoz, és alaposan keverd el. Ragadjon össze jól. 🙂
Terítsd egy sütőpapíros tepsire és egy kicsit osszlasd szét, de azért maradjon egyben!

Süsd  kb. 20 percig attól függ, mennyire akarod megpirítani!
Közben nézz rá nehogy megégjen!

Hagyd teljesen kihűlni.

Ahogy kihűlt törd nagyobb, kisebb darabokra és szórd meg kókuszchips-szel, étcsokival, chiamaggal, aszalvánnyal. Tedd egy jól záródó üvegbe. Növényi joghurttal-tejjel, gyümölccsel, igazából bárhogy nagyon nagyon finom!

Jó sütögetést, egészségetekre!
Anna

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.