Annie's Desserts

Mogyoróvajas keksz

Az úgy volt, hogy találtam némi földimogyoró vajat és valamit csinálni akartam belőle. Nem gondoltam nagy sütire, csak valami rágcsára 🙂 

Így lett belőle keksz! 

Hozzávalók:

  • 20g mandula liszt
  • 20g kukoricaliszt
  • 60g liszt
  • 60 g földimogyoróvaj
  • 70g nádcukor
  • 70g margarin
  • 1-2 evőkanál hideg víz (ha szükséges)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag nyírfacukros vaníliàs cukor
  • 1 kiskanál fahéj

A liszteket összekeverjük. A vajat egy kicsit megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval együtt elkeverjük a lisztekkel. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Kis golyókat formálunk és lenyomkodjuk egymástól egy kicsit távolabb rakjuk.

A tetejüket megszórjuk aprított mogyoróval. Nekem nem volt itthon földimogyoróm, csak törökmogyoró, így az lett! 180 fokon olyan 10-15 perc alatt készre sütjük!

Jó sütést,
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük