Annie's Desserts

Sárgabarackos crumble

Vágd fel a barackokat és a ki kell kent formába helyezzük el őket.Na halibali! Gondolom, már sokan tudjátok, főleg instagramról, hogy sárgabarack imádó, mániás és függő vagyok 😍😀 Vállalom… 

Kaptam egy nagy kosárnyi barackot nagynénémtől (teljesen bio, mentes minden egyéb) Ebből nagy rész került a fagyasztóba, a pocimba 😍 na meg ebbe a fincsi sütibe!

Hozzávalók:

  • 50 zabliszt
  • 100g liszt
  • 90g kókuszolaj/zsír
  • 100g durvára vágott mandula vagy akár dió
  • 70-80g nádcukor
  • csipet só
  • 500g magozott sárgabarack (vagy amennyi elfér a sütőformádban)

Kapcsold be a sütőt 180 fokra, magozzd kis a barackokat. Én 28cm átmérőjű pite formát használtam, mert ebből a sütiből kevés nem elég. Persze ha neked nincs ilyen, vagy csak kisebb, akkor arányosan oszd el a hozzávalókat (instán üziben vagy abhozzászólásban szívesen segítek) Ezt a formát kend ki egy kis kókuszolajjal.  Miért ki a mandulát,vedd elő a kést és aprítsd össze. A robotgépet pedig hagyd a helyén. 

Vágd fel a barackokat és a kikent formába helyezzd el őket. Vágj annyit, amennyi szépen elterül a forma alján.

Készísd el a morzsát. A lisztet, sót, cukrot és a mandulát a kókuszolajjal keverd össze. Nem lesz homogén, morzsálódnia kell. Morzsold rá a sárgabarackra és tedd be a sütőbe. Rá kéne rakni az alufóliát, de mivel nekem nincs itthon, csak így simán sütöttem 30 percig. 

Kellemes sütést, 
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük