Annie's Desserts

Vegan alap muffin

Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést. Ez muffin receptem már ezer éve meg van. Története, hogy semmi se volt itthon (tej,joghurt,tojás), épp kifogytam, de enni akartam valami finomat. Akkor dobdtam össze ezt a muffint. Azóta persze javítottam rajta, nem is keveset. 

Ezerféleképpen el lehet készíteni, tehettek bele magokat, kakaóport, csokit, kókuszreszeléket, citromot, mákot… kb. mindent☺

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 200g cukor
  • csipet só
  • 1 kis kanaál fahéj
  • 1/3 csésze olaj
  • 1 csésze víz (vagy növényi tej, narancslé, lekvár)
  • 1 csésze, kb egy jó nagy marék mag (nálam ez most mandula, dió, kesudió)
  • lehet 1/2 csésze mák és 1/2 csésze mandula keveréke is.
  • ha kakaósan szeretném akkor 50 g kakaóport teszek bele, és ugyanannyi lisztet veszek ki (tehát 300g liszt, 50g kakaó)

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Egy közepes tálba mérd ki a száraz hozzávalókat, alaposan keverd össze. Mehet bele a magkeverék.
Tehetsz bele aszalt gyümit apróra vágva, vagy kókuszreszeléket és csokidarabokat. Egy nagyobb tálban a folyékony hozzávalókat is keverd el. Ezt a két dolgot öntsd össze. Muffin formákat 3/4 részig töltsd, és 22-25 percig süsd.

Kellemes sütést,
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük