Annie's Desserts

Morzsás, szilvás sütemény

Beköszöntött az ősz, és a sütőm nagy üzemben ontja a süteményeket, finomságokat. Meleg takaróba bugyolálva, forró csokit, teát, kávét szürcsölve és finom süteményt fogyasztva tölteném az egész napot, de hát ez sajnos nem lehetséges. Azonban délután vagy hétvégén egy kalandos regény társaságában ezt nem fogom kihagyni! Készítettem hozzá finom szilvás morzsa sütit.

Hozzávalók: 20×30 cm tepsihez

  • 420 g liszt
  • 190 g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 ev. cukor
  • 2 tk fahéj
  • kb. 15-20 db szilva

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180C°-ra. Egy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a puha, de nem folyós margarint és a sót. Kezd el morzsolni a kezeddel, hogy majdnem mindenhol legyen a vajból. Add hozzá a cukrokat és morzsold tovább. Nem kell tésztát gyúrni belőle, csak nagyjából mindenhol legyen vaj. Vegyél elő egy 20×30-as tepsit vagy sütőkeretet (nekem állítható van, így nem kell minden méretben venni), tegyél az aljába sütőpapírt. A tészta 2/3-át öntsd bele és az ujjaiddal nyomkodd le, tömörítsd. A szilvákat magozd ki és szeleteld fel, vagy csak vágd félbe és úgy sorakoztasd a lenyomkodott tésztára. Egy kis tálba keverd el a 3 evőkanál cukrot a fahéjjal és szórd meg a szilvákat. A maradék tésztát pedig morzsold a tetejére, úgy, hogy mindenhol fedje a szilvákat.

Tedd be a sütőbe és süsd kb. 20 percig, de inkább azt nézd, hogy megbarnuljon.

Kellemes sütögetést,

Anna

Itt meg is ragadnám a figyelmeteket és elárulom, hogy a gluténmentes változatot hamarosan olvashatjátok a legújabb könyvemben.
Mivel az első könyvemet főleg tavasszal írtam, így sok őszi recept kimaradt, épp ezért egy kisebb könyvben, egy receptes füzetben összeírtam nektek a kedvenc őszi fogásainkat! Kövess Instagrammon és Facebookon a további hírekért, fejleményekért! Puszi

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük