Annie's Desserts

Gluténmentes mákos-citromos muffin

Amióta nem ehetek glutént, kukoricát és még sorolhatnám, azóta folyamatosan gluténos sütiket kívánok. Nyilván mert nem lehet 😀 De semmi se állhat közém és a muffin közé. Annyira örülök, hogy ebben a korban élhetek, mert számtalan liszt keverék közül válogathatok. Számomra az Eden Premium lisztjei váltak be, főleg azért mert köles alapúak. Ha maradt még karácsonyról mákod (ahogy én is találtam még a kamrában) ebbe receptbe pont jó lesz.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 250 g Eden Premium piskóta/muffin lisztkeverék
  • nagy csipet só
  • 2-3 evőkanál darált mák
  • 1/2 citrom héja
  • 130 g víz + a 1/2 citrom leve
  • 80g cukor

Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. A száraz hozzávalókat keverd el, reszeld bele a citromhéját és öntsd hozzá a vizet és a citromlevet is. Alaposan keverd el és oszd szét a muffin formákba, amikbe előzőleg papírt tettél.

Süsd kb 20 percig, nem fog nagyon feljönni, vagy megbarnulni, de ennek pont ilyennek kell lennie. Ha készen vagy, tedd rácsra és takard le tiszta konyharuhával. Ha kihűlt (és meg tudod várni) már eheted is!

Egészségedre!

Kellemes sütögetést,
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük