vegán receptek

Gluténmentes szezámos ropogós

Na még egy gluténmentes recept! Bocsi, ha téged pont nem érdekel, mert ehetsz glutént, de ezt neked is ki kell próbálnod, mert egyszerűen fantasztikus 🙂 Reggelire már több, mint egy hónapja csak gyümölcsöt eszem, jóóó sokat, de van úgy, hogy hétvégén van kedvem sütögetni reggel és kívánom a meleg reggelit. Kenyeret (gluténmenteset se) nem eszek már, így maradt ez a ropogós. 30 perc alatt készen van, így ha elfelejtettem de hirtelen kell, akkor gyorsan meg van!

Hozzávalók egy nagy tepsihez:

  • 125 g Eden Premium linzer keverék
  • 1/2 tk só
  • 30 g mandulaliszt
  • 20-30 g szobahőmérsékletű kókusz zsír (ne folyékony, de ne is kőkemény)
  • 1 evőkanál fekete-fehér szezámmag
  • csipet szárított oregánó, bazsalikom, petrezselyem
  • opcionálisan darált mák 1-2 tk
  • 90 g víz

Melegítsd elő a sütőt 180C°-ra. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet a fűszerekkel, szezámmaggal és a kókuszzsírral. Fakanállal “morzsold” el a liszttel. Majd öntsd hozzá a vizet és gyúrd össze, ha nem áll össze akkor 10 g vizet még adj hozzá. Tedd félre 10 percre, lehetőleg melegebb helyre. Majd nyújtsd ki kb 1 cm vastagra és vágd fel tetszőlegesen. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd, nem fog megkelni, szóval lehet nyugodtan közel rakni egymáshoz. Süsd kb 10 percig, de ha úgy látod nyugodtan süsd még 5 percig.

Jó étvágyat,

Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük