Annie's Desserts,  vegán receptek

Granola bár, müzliszelet

Amilyen finom olyan egyszerű is és annyira gyors, hogy észre se veszed már készen is van a mindennapi nassolni való 🙂

Hozzávalók:

  • 150 g zabpehely
  • 150 g magkeverék
  • 2 tk sütőtökös fűszerkeverék, de bármilyen fűszerrel jó
  • csipet só
  • 40 g kókuszolaj
  • 90 g agave/rizs szirup/méz

Melegítsd elő a sütőt 170 C°-ra. Egy nagy tálba mérd ki a zabot, add hozzá a fűszert és a sót. Keverd el. Egy kisebb tálba mérd ki az olajat, az édesítővel és melegítsd össze. A magokat pedig vágd apróra. Keverd össze az összes hozzávalót és egy kisebb tepsibe öntsd. Lapogasd bele, úgy hogy kb 3-4 cm magas legyen. Jól nyomkod le. Tedd be a sütőbe és kb 15 percig süsd. Ne barnuljon meg a széle (annyira ne mint az én képeimen).

Majd ha készen van, várj egy kicsit és azonnal szeld fel. Ha kihűlt egy jól záródó dobozban sokáig eláll, de ne hagyj neki időt 🙂

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük