Zöldségekben gazdag muffin

LoadingHozzáadás a kedvencekhez

A muffint szeretem, mert gyorsan elkészíthető, laktató finomság. A zöldségekért oda vagyok (ki hitte volna), akkor miért ne lehetne a kettőt egyesíteni? Persze nem most találtam fel a spanyol viaszt, de még nem csináltam zöldség muffint, mert valahogy nem jutott az eszembe. Vagy fasírtot készítettem, vagy édes muffint 🙂 Most már sajnálom, hogy nem kutyultam össze hamarabb ezt a receptet.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 250 g zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál félkemény kókuszzsír
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 közepes répa
  • 3-4 közepes gomba
  • 1/2 közepes cukkini
  • 1/2 csomag (bazsalikomos) tofu
  • 1 tk kurkuma
  • nagy csipet só
  • bors
  • petrezselyem, majoranna ízlés szerint (nálam 1-1 tk)
  • 100-125 ml növényi tej

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. A muffin formát kókuszzsírral/margarinnal kend ki. Az összes zöldséget reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn. Nekem olyan robotgépem van, amihez reszelő is járt így én azzal csináltam. A kókuszzsírt olvaszd fel. A zablisztet mérd ki egy nagyobb keverőtálba, add hozzá a fűszereket és a sütőport is. Keverd alaposan össze, majd add hozzá a lereszelt zöldségeket, morzsold bele a tofut és keverj rajta néhányat. Majd öntsd hozzá az olvasztott kókuszzsírt és a tejet, először keveset, majd ha kell akkor az összeset. Ragacsos, sűrű tésztát kell, hogy kapj.

Egy evőkanál segítségével oszlasd el egyenlően a muffin formába. Tedd be a sütőbe és süsd, amig aranybarna nem lesz a teteje, kb 30-40 perc. Nem fog teljesen átsülni, hanem ragacsos marad a belseje, de ez így finom 🙂

Mi sütőben sült krumplival és tahini szósszal ettük. De egy nagy tál friss salátával még ínycsiklandozóbb lenne.

Ráadásul gluténmentes, ha ez is számít 😉

Jó étvágyat,
Anna

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.