Francia pirítós almakompóttal

LoadingHozzáadás a kedvencekhez

Még húsvétkor készítettem el, nagyon édes de nagyon finom reggelit. Úgy voltam vele, hogy na most nem számít, eddig egész évben egészségesen ettem, ez nem fog ártani. Nem is, de az biztos, hogy egész évre elment a kedvem az édességektől. Na jó csak vicceltem, imádok enni, legyen az leves, főétel vagy desszert! A francia pirítót elvileg szikkadt kenyérből készült, édes tojásba mártva, olajban kisütve. Az én verzióm kalácsból készül és egy csepp tojást sem tartalmaz, de annál több almát és cukrooot! 🙂 Lássuk a receptet!

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 2 db közepes alma
  • 25 g margarin
  • 60 g cukor
  • fahéj
  • 50 ml növényi tej
  • 4 szelet kalács
  • 3-4 ev. csicseriborsó liszt + víz

Elkészítése:

Az almákat kockázd fel, egy nyeles edényben melegítsd fel a margarint a cukorral és tedd bele az almát, szórd meg egy kis fahéjjal. Gyakran kevergetve, közepes lángon készítsd belőle szirupos almakompótot.

Ezután a csicseriborsó lisztet keverd el annyi vízzel, hogy felvert tojás állaga legyen, adj hozzá egy kis cukrot, csipet sót és fahéjat. Keverd össze alaposan. Melegíts fel egy serpenyőt egy evőkanál margarinnal/kókuszzsírral, a kalácsokat mártsd bele a „tojásba” és közepes hőfokon süsd meg a kalácsokat, mint a bundáskenyeret. Ne égesd meg, hamar odakaphat.

Csöpögtesd le a felesleges zsiradékot és tedd egy tányérra, locsold meg az almakompóttal és készülj fel egy hihetetlenül édes, szirupos mennyei reggelire, vagy uzsonnára!

U.i.: ezek nem karajszeletek, krumplival és mártással, akármennyire is annak akarnak látszani 😀

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.