Répás-babfasírt, petrezselymes újkrumplival és ecetes salátával

Van két kedvenc fasírtom, a bab fasírt és a répás-cukkinis fasírt, mind a kettő a Növényi Étrend-több, mint szakácskönyvben megtalálható! De, nem volt itthon elegendő babom, így gondoltam valahogy összegyúrom a két receptemet és csak úgy összedobáltam néhány belevalót. Nem mértem semmit, csak kóstoltam, tedd te is így!

Így született meg ez a fajta fasírt, ami egy új kedvenc lett 🙂

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kidney bab
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 kisebb cukkini
  • 3-4 szem gomba (nálam szárított shiitake)
  • só, bors
  • kurkuma
  • 1/2 csokor friss petrezselyem zöld
  • oregánó
  • 1 ev. Eden Premium köles fasírt por BBQ ízben (elhagyható helyette, füstölt pirospaprika, fűszerpaprika, őrölt kömény mehet bele)
  • 70-100 g zabliszt
  • 1 kg újburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ev. olaj
  • 1 fej saláta
  • 750 ml víz
  • 6-7 ev. 10%-os ecet, plusz tehetsz bele fehérbor ecetet is
  • 4 ev. cukor
  • 1,5 tk só

Elkészítése:
A répát és a cukkinit reszeld le, picit sózd be és tedd félre. Egy nagyobb aprító öntsd a babkonzevet, amit jó alaposan leöblítettél, add hozzá a gombát (ha szárítottat használsz, akkor áztasd be forró vízbe 30 percre). Daráld enyhén pépesre, add hozzá a fűszereket, petrezselymet és ezzel is keverd jól el. Szedd ki egy tálba, nyomkod ki a répát és a cukkinit, add hozzá, majd ha van fasírt keveréked azzal is keverd el. Adj hozzá zablisztet, annyit, hogy jól formázható legyen az állaga, ne legyen túl nedves, mert letapad! Kóstold meg és ha kell fűszerezz utána.

Alaposan keverd össze és tedd a hűtőbe. Eközben 1 kg újburgonyát moss meg, negyedeld és tedd fel sós vízbe főni. Nem kell neki sok idő, kb 10 perc és készen is van. A petrezselymet mosd meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítsd és pár másodperc alatt fonnyaszd meg a petrezselymet. Ha a krumpli készen van, szűrd le, tedd rá a petrust és keverd el óvatosan. Ezzel készen is vagy.

A salátát mosd meg és keverd ki az ecetes levet is. Egy nagy tálban keverd össze a salátát az ecetes lével és tedd a hűtőbe. 30 perc legalább kell neki, hogy szépen összeálljon. Nem érdemes előre elkészíteni, mert nagyon megfonnyad!

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Kevés olajjal kend meg az egész felületet, majd gombócozd ki a fasírtokat és nyomkodd le, kb 1 ujjnyi vastagra, ecsettel kend le olajjal. Told be a sütőbe és süsd 15-20 percig. Félidőben, ha tudod, tehát nincs letapadva, fordítsd meg.

Ezután van, hogy egy nagyon kevés olajban, serpenyőben még átsütöm a fasírtokat.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket!

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!