Vegán brassói

Tudjátok, hogy nem vagyok a húsutánzatok híve, jobban kedvelem az új ízeket, amiket a növényi konyha nyújt. Valamelyik nap próbaképp vettem egy borsófehérjéből készült hús helyettesítőt, majd készítek belőle valamit címszó alatt. Volt jó néhány szem krumpli is, amit fel kellett már használnom, brassóit már régen készítettem növényi alapon, így tökéletes vacsora kerekedett ki! Mutatom, hogy készült:

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1-1tk füstölt és sima fűszerpaprika
  • víz
  • Éden Prémium Borsófehérje kocka (mást is választhatsz)
  • 1 csésze fagyasztott zöldborsó
  • 1 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • házi/bolti vegeta (sómentes!)
  • petrezselyem
  • nagyjából 6-7 nagyobb szem krumpli
  • 2 ev. olivaolaj

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és hámozd, majd vágd kokára vagy szeletekre a krumplit. Egy tepsit bélelj ki mosható sütőpapírral, vagy sima sütőpapírral. A krumplikat nagyon kevés olajjal és sóval masszírozd át. Ahogy meleg a sütő mehet is a burgonya be, nálam 30 perc alatt készen volt.

Egy nagyobb edénybe melegíts fel 2 evőkanál olivaolajat, aprítsd kicsi darabokra a vöröshagymát, majd alacsony fokozaton dinszteld meg. Eközben vágd apróra a paradicsomot és a paprikát, a fokhagymát is készítsd elő. Érdemes a fagyasztóból elő venni a zöldborsót is, hogy egy kicsit már engedjen fel.

Ahogy a hagyma üvegesre párolódott, add hozzá a paradicsomot és a paprikát. Reszeld bele a fokhagymákat. Néhány percig fedő alatt párold. A borsófehérje kockákat öntsd egy tálba töltsd fel forró vízzel, adj hozzá 1 tk vegetát (bio zöldségleves kockával is jó), tedd félre.

Mehet az edénybe a zöldborsó és a füstölt illetve a sima fűszerpaprika is. Alaposan keverd át, vigyázva, hogy ne égjen meg. Add hozzá a mustárt és egy pici vizet. Majd fedd le és közepesen alacsony lángon főzd meg a borsót benne. Ha kell, adj még hozzá nyugodtan vizet, sózd és borsozd kedvedre. Apríts fel 1/2 csokor petrezselymet és keverd bele.

Ahogy a borsó készen van, a leszűrt kicsit lecsepegtetett borsófehérje kockát add az ételhez, keverd alaposan át. 1-2 percig főzd össze, majd lezárhatod a tűzhelyet, készen vagy. Én édesburgonya és piros burgonya keverékével ettem.

vegán brassói

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!