Vegan rakott krumpli

Gondolhatnánk, hogy a rakott krumpli aztán a legegyszerűbb étel, ami így is van, de annyiféleképpen el lehet készíteni. Ezért megosztom az én receptemet is, ami tényleg egyszerű egy kis fermentált kesukrémmel pedig különleges is (nekünk legalább is).

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb szem krumpli
  • 2 doboz (300 g) vegajó tejföl
  • 1/2 cs. bazsalikomos tofu
  • só, bors
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1/2 tk pirospaprika

Kesu krém (elhagyható)

  • 80 g kesudió (beáztatva majd lecsöpögtetve)
  • só, bors, fehérbors
  • citromlé
  • 1/2 tk fekete só
  • kb. 50 ml víz

Elkészítése:

Ha szeretnél használni kesukrémet is, akkor előző nap áztasd be 2 órára, majd turmixold le a citromlével, sóval, borssal és csipet fehérborssal. Adj hozzá annyi vizet, hogy könnyen lehessen turmixolni. Tedd egy tálba, fedd le és hagyd a pulton fél napra, majd tedd a hűtőbe.

Másnap pucold meg a krumplikat és egészben tedd fel főni sós vízbe. Addig főzd, amíg a villát éppen hogy bele tudod szúrni. Így egyben marad annyira, hogy fel tudd szeletelni. Szedd ki a vízből és hűtsd ki.

A kesukrémhez keverd hozzá a fekete sót, a két doboz tejfölt szedd egy tálba keverd el benne a pirospaprikát, petrezselymet, sót és borsot. Pici vízzel hígíthatod, ha túl sűrű lenne. Szeleteld fel a krumplikat.

Egy jénai tálba csepegtess egy kicsi olajat, tegyél egy sor krumplit sózd és borsozd meg. Tegyél néhány helyre a kesukrémből, majd vékonyan kend meg tejföllel. Jöhet rá egy másik réteg krumpli, só, bors, kesukrém, tejföl. Ezt addig folytasd, amíg minden el nem fogy. Krumpli és tejföl legyen a legfelsőréteg.

Tedd be a sütőbe 180-190 fokra és süsd nagyjából 30 percig. Ha nem főtt volna át eléggé a krumplid, akkor lefedve süsd 20 percig és utána újból 20 percig szabadon.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket!

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!