Egyszerű, gyors desszertre vágysz? Akár ebéd után, akár délután egy kávéhoz is tökéletes téli édesség az almatorta. Eredetileg tojással és vajjal készül, de ezt könnyen tudjuk helyettesíteni úgy, hogy közben nem mondunk le semmiről. Ízvilágban és kinézetre is egy végtelenül finom és egyszerű desszert. Íme az én francia almatorta receptem vegán változata:

Hozzávalók: 21 cm átmérőjű tortaforma

  • 355 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/4 tk só (nagyobb csipet)
  • 190 g cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 evőkanál almapüré
  • 1-1,5 dl növényi tej
  • 125 ml olvasztott margarin
  • 2 nagy alma
  • 1/2 citrom leve

Francia almatorta elkészítése:

Kapcsol be a sütőt 190 °C-ra. Egy 21 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral.

A lisztet és a sütőport szitáld egy keverőtálba, add hozzá a sót és keverd össze alaposan. Egy másik tálba keverd össze a cukrot, almapürét 1 dl növényi tejet. A margarint olvaszd fel, az almákat hámozd meg és kockázd fel kisebb darabokra.

A száraz hozzávalókhoz keverd az almapürés keveréket, kezd el összekeverni és felváltva add hozzá a margarint és a kockázott almát. Végül csurgasd bele a citromlevet is. Keverd ezzel is össze. Ha nagyon sűrűnek ítéled adhatsz még hozzá növényi tejet.

Tedd be a sütőbe és 30-40 percig süsd. Mindenképpen végezz tűpróbát, ne maradjon rajta tészta.

Ha megsült, hagyd a formába 10 percig majd vedd kis és tedd rácsra hűlni, de takard le egy tiszta konyharuhával.

Kellemes sütögetést,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!

Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!

A Házi mikulás csomag készítő füzet is a tiéd lesz!