Valentin-napi vegán linzer

LoadingHozzáadás a kedvencekhez

Szeretnéd meglepni a párodat egy finom, különleges desszerttel? Akár valentin napon, akár nem ez a süti a kedvencetek lesz garantálom. Enyhén édes, omlós és fanyar egyben ez a vegán linzer. Próbáld ki és győződj meg magad! Ezzel a valentin-napi desszerttel elcsábíthatod, lesd meg a receptet.

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 80 g porcukor
  • csipet vanília
  • nagyobb csipet só
  • 170 g hideg margarin vagy vegán vaj
  • 3-4 ek. hideg növényi tej
  • eperlekvár és plusz porcukor a szóráshoz

Valentin-napi linzer elkészítése:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, vaníliát, mandulalisztet és a porcukrot. Keverd el alaposan. A margarint kockázd fel és tedd liszthez. Kezd el a kezeddel szétmorzsolni és evőkanalanként adagold hozzá a növényi tejet. Gyorsan állítsd össze egy gombóccá és tedd be a hűtőbe 1 órára.

Ahogy letelt az idő kapcsold be a sütőt 180 °C-ra. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, enyhén lisztezett felületen. Ne nyújtsd túl, hogy meg tudjon puhulni, nagyjából 0,5 cm vékony legyen.

Egy kör alakú kiszúróval szaggasd ki a tésztát, de a felének a közepét egy kis szív alakú kiszúróval lyuggasd ki. Ha nincs ilyened egy éles kis késsel is meg tudod oldani.

Tedd be a sütőbe 8 percre, ne barnuljon meg túlságosan. Szedd ki rácsra és hagyd, hogy teljesen kihűljön.

A lyukasztott kekszeket szórd meg vékonyan porcukorral, mielőtt megtöltöd a linzereket.

Töltsd meg a kekszeket úgy, hogy a talprészét kened meg lekvárral és a lyukas felének is a talprészével illeszted össze.

Tedd egy jól záródó dobozba egy éjszakára, hogy másnapra jól megpuhuljon.

Kellemes sütögetést,
Anna

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.