Vegán dupla csokis muffin

LoadingHozzáadás a kedvencekhez

Van úgy, hogy megkívánod a csokit, de csak úgy magában nem ennéd? Egy gyorsan elkészülő édességet, desszertet viszont összedobnál? Akkor jó helyen jársz. Olvass tovább a dupla csokis vegán muffin receptért!

Dupla csokis muffin

Számomra ha csokis desszertről van szó a brownie viszi a pálmát, de a dupla csokis muffin is közel jár hozzá! Nézzük mi kell hozzá, hogy közel 30 perc múlva már a tányérodon legyen:

Hozzávalók 15 db:

  • 300 g liszt
  • 30 g kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 250 ml növényi tej
  • 85 ml étolaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g cukor (nádcukor, sima)
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítése:

Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra, légkeveréses módban.

A tökéletes dupla csokis muffinhoz a lisztet, kakaóport és a sütőport szitáld egy tálba. Add hozzá a csipet sót és keverd össze alaposan, hogy a kakaópor elelegyedjen.

Egy másik tálba mérd ki a cukrokat és öntsd hozzá a növényi tejet, olajat majd keverd el.

A csokit aprítsd fel. Egy 12 db-os muffin sütőformát bélelj ki muffinpapírokkal.

A folyékony hozzávalókat öntsd a szárazhoz és egy habverővel csomómentesre keverd ki. Fontos, hogy gyors, nagy mozdulatokkal csináld. A sütőpor gyorsan aktivizálódik, így neked is gyorsnak kell lenned. Keverd bele a felaprított csokit is.

Minden kapszulába két evőkanálnyi mennyiséget tegyél. (Nekem több lett, mint 12, így elővettem a másik formát és abban még hármat kisütöttem. Ha neked csak egy muffin formád van, akkor ramekin formába is öntheted és úgy süsd ki.)

Tedd az előmelegített sütőbe és süsd nagyjából 22-25 percig.

Rácsra téve hűtsd ki és már fogyaszthatod is.

Kellemes sütögetést,
Anna

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.