Spárgás tabbouleh

A tabbouleh egy közel-keleti bulgursaláta. Paradicsommal, uborkával, bulgurral és rendkívül sok petrezselyemmel, mentával az igazi. Az én receptem egy picit más, a mi szájízünkre van hangolva és persze spárga is van benne, hiszen szezonja van. Íme az én spárgás tabbouleh receptem:

spárgás tabbouleh

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 bögre száraz bulgur
  • 1/2 ev. só
  • 1 bögre víz
  • 1 nagy húsos paradicsom
  • 2 közepes fürtös uborka
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor spárga
  • nagyobb csipet szegfűbors, frissen őrölt fekete bors
  • 2 citrom leve
  • 2-3 ev. extra szűz olivaolaj

Spárgás tabbouleh elkészítése:

A bulgurt a megadott víz mennyiséggel és a sóval tedd fel főni. Forrástól számított 10 perc után vedd le a tűzhelyről, keverd alaposan át és fedd le.

A paradicsomot, az uborkákat és a spárgát is vágd falatnyi darabokra. A spárgát tedd lobogó sós vízbe 5 percre. A paradicsomot és az uborkát tedd át egy keverőálba.

Ha a spárga ideje lejárt, szűrd le és öntsd egy száraz serpenyőbe. Tekerj rá fekete borsot és nagy lángon pirítsd meg hirtelen. Tedd félre, hogy kihűljön.

A petrezselymet vágd nagyon finomra. A megfőtt és kihűlt bulgurt, spárgát öntsd a tálba a többi zöldség mellé. Keverd alaposan össze, majd zúdítsd hozzá a petrezselymet is. Ezzel is alaposan át kell keverni.

Add hozzá a szegfűborsot, fekete borsot és ha kell egy csipet sót is. Öntsd hozzá a citrom levét és az olivaolajat. Forgasd jól össze és tedd be a hűtőbe legalább egy órára.

spárgás tabbouleh

Elkészült a spárgás tabbouleh, jó étvágyat hozzá!

Tálald magában, de köretként is tökéletes akár a vegán húsgolyóhoz is.

1 thought on “Spárgás tabbouleh”

  1. Pingback: Spárga jótékony hatásai -

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket!

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!