Szeretnél egy gyors és finom zöldség fasírtot a nyári saláta mellé? Vagy a héjában sült újburgonya mellé, egy kis humusszal? Hm… ajánlom a gluténmentes lilakáposztás fasírtot, mert ez pont ilyen.

Gluténmentes lilakáposztás fasírt

Hozzávalók:

  • 1/2 fej lilakáposzta
  • 1 közepes cukkini
  • 3 ev. csicseriborsóliszt
  • 2 tk utifűmaghéj
  • 2 ev. zabliszt
  • só, bors, kömény
  • 1 cs. friss petrezselyem

Lilakáposztás fasírt elkészítése

Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

A lilakáposztát és a cukkinit reszeld le. 

Nekem a késes aprítóhoz járt reszelő kiegészítő is, így azzal gyorsabb a munka. 

A cukkinit sózd be és tedd félre pár percre.

A lilakáposztát  kevés vízen párold meg nagyjából 10 perc alatt egy lábasban. A cukkinit nyomkodd ki és tedd a káposztához. Add hozzá a fűszereket, a zablisztet, utifűmaghéjat, csicseriborsólisztet.

Ha nehezen állna össze, akkor a szárazanyagokból tegyél még. Az utifűmaghéjjal óvatosan érdemes bánni, mert nagyon be tudja sűríteni az ételt.

Keverd alaposan össze, majd a kezeddel formázz belőlük kisebb gombócokat. Én a tepsin még lenyomkodtam, hogy könnyebben átsüljenek.

Sorakoztad a tepsire és süsd nagyjából 20 percig, de érdemes rá odafigyelni, mert a káposzta hamar megéghet.

 

Jó étvágyat,

Anna

A videó a tiktokon már elérhető!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!

Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!

A Házi mikulás csomag készítő füzet is a tiéd lesz!