Nyári ragu leves

Az egyik legjobb leves, hiszen ezután már nem maradsz éhes. A ragu és a leves keveréke, nyári ízek és szezonális zöldségek. Igen, ez a nyári ragu leves. Receptet már mutatom is, csak görgess lejjebb!

Hozzávalók: 6 adag

  •  1 fej karalábé
  • 1 közepes cukkini
  • 1 kisebb póréhagyma fehérrésze
  • 2 szál újhagyma
  • 200 g zöldbab (fagyasztott vagy friss)
  • 4 db közepes gomba
  • 1 konzerv (400g) fehérbab
  • 2 db paradicsom
  • 1,5 l zöldségleves alaplé vagy víz és bio leves kocka
  • 1 marék friss bazsalikom vagy 1 ev. szárított
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Ragu leves elkészítése:

Kevés olajon dinszteld meg a póré-és az újhagymát, kicsivel később reszelj bele egy gerezd fokhagymát. Közben vágd falatnyi, de vastagabb darabokra a cukkinit. A karalábét, nem muszáj vastagra, hiszen minden együtt fog főni.

A zöldbabot, ha friss mosd meg és vágd fel, ha fagyasztott akkor készítsd elő.

A konzerv fehérbabot szűrd le és mosd át.

Ha a hagymák készen vannak, add hozzá a a cukkinit és a karalábét. Öntsd fel 1.5 l zöldségleves alaplével, vagy víz plusz bio leveskocka.

Sózd és borsozd kedvedre.

Mindeközben a fehérbab felét tedd egy aprítóba vagy turmixba, add hozzá az egyik paradicsomot, két gerezd fokhagymát és bazsalikomot. Turmixold simára.

Ha karalábé már majdnem jó, akkor add a leveshez a zöldbabot és a felkockázott gombát is. 

Főzd még így nagyjából 5-7 percig, ezután add hozzá a fehérbabot és a pürét is. 

Ezt is főzd össze 1-2 percig, de kóstolgasd közben, hogy elég fűszeres-e.

A maradék egy paradicsomot pedig ahogy lezártad a tűzhelyet felkockázva dobd bele!

Friss házi kenyérrel ajánlom ezt a sűrű nyári ragu levest. 

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket!

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!