Kevés olajon dinszteld meg a póré-és az újhagymát, kicsivel később reszelj bele egy gerezd fokhagymát. Közben vágd falatnyi, de vastagabb darabokra a cukkinit. A karalábét, nem muszáj vastagra, hiszen minden együtt fog főni.
A zöldbabot, ha friss mosd meg és vágd fel, ha fagyasztott akkor készítsd elő.
A konzerv fehérbabot szűrd le és mosd át.
Ha a hagymák készen vannak, add hozzá a a cukkinit és a karalábét. Öntsd fel 1.5 l zöldségleves alaplével, vagy víz plusz bio leveskocka.
Sózd és borsozd kedvedre.
Mindeközben a fehérbab felét tedd egy aprítóba vagy turmixba, add hozzá az egyik paradicsomot, két gerezd fokhagymát és bazsalikomot. Turmixold simára.
Ha karalábé már majdnem jó, akkor add a leveshez a zöldbabot és a felkockázott gombát is.
Főzd még így nagyjából 5-7 percig, ezután add hozzá a fehérbabot és a pürét is.
Ezt is főzd össze 1-2 percig, de kóstolgasd közben, hogy elég fűszeres-e.
A maradék egy paradicsomot pedig ahogy lezártad a tűzhelyet felkockázva dobd bele!
Friss házi kenyérrel ajánlom ezt a sűrű nyári ragu levest.