A hét közepén, de máskor is ki szeretne órákat a konyhában tölteni? A vegán paradicsomos gnocchi pont ezért jó. Ráadásul ha van készen gnocchi-d még egyszerűbb dolgod van. Kíváncsi vagy az én receptemre? Igazi olaszos ízvilág, pikáns fokhagyma gerezdekkel és persze egy pohár vörösborral! Görgess lejjebb a receptért!

Hozzávalók:

  • 500 g gnocchi (ha nincs és magad készítenéd a leírásban ott a recept)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olivaolaj
  • só, bors
  • paradicsom sűrítmény vagy 1 konzerv darabolt paradicsom
  • oregánó, bazsalikom
  • vegán sajt vagy házi vegán parmezán (elhagyható)

Házi gnocchi tészta:

  • 4 közepes burgonya
  • kb. 500g liszt

Paradicsomos gnocchi elkészítése:

Ha nincs bolti gnocchi tésztád:

A burgonyát hámozd meg és felkockázva jó sós vízbe tedd fel főni. Teljesen főzd készre, majd szűrd le és krumpli nyomóval pürésítsd. Kóstold meg és ha kell még sózd utána. Sok sót fog felvenni a krumpli már csak ilyen.

Kezd el a lisztet adagolni hozzá. Ne egyszerre add hozzá az egész mennyiséget, mert krumpli függő, hogy mennyit fog felvenni. Egy lágyabb tésztát kell, hogy kapj.

Főzd meg lobogó vízbe 3-4 percig, majd szedd át a paradicsomos szószba.

Paradicsomos szósz:

Olivaolajon a fokhagyma gerezdek felét (3 db) közepes lángon pirítsd meg. Ha már illatozik, akkor add hozzá a paradicsomszósz vagy a darabolt paradicsomot. Fűszerezd be sóval, borssal, lehetőség szerint friss oregánóval és bazsalikommal.

A másik 3 darab fokhagymát szeleteld fel és kevés olajon pirítsd meg éppenhogy.

A kifőtt gnocchit egy nagy serpenyőben, olajon gyorsan, magas lángon pirítsd le.

A paradicsom szószba forgasd a kifőtt bolti vagy házi gnocchit.

Szedd ki egy tányérra, szórd meg a pirított fokhagymával és ha szeretnéd akkor vegán sajttal.

Elkészült a vegán paradicsomos gnocchi.

Jó étvágyat,

Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket!

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!