Tócsni, lepcsánka ti hogy ismeritek ezt a reszelt krumpliból készült finom ételt? Nálunk a tócsni általában őszi, téli étel, de most kicsit feldobtam és ha már tök szezon van, tökös tócsni lett belőle. Kíváncsi vagy?

Hozzávalók 4 főre

  • 1/2 kg reszelt tök
  • 1/2 kg reszelt újburgonya
  • bors
  • 1 tk fűszerkömény
  • 2 tk szárított petrezselyem vagy friss de abból több
  • kb 1-2 t. só
  • 8-10 ev. zabliszt
  • kb. 1 dl olaj
  • 150 g vegán tejföl
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk vegán majonéz

Tökös tócsni elkészítése:

A tököt és az újburgonyákat is reszeld le.

Add hozzá a fűszereket a só kivételével. Keverd alaposan össze. Majd adagold hozzá a zablisztet. 

Lehet több kell majd neked vagy kevesebb, mint ahogy írtam, ez függ a zöldségek víz tartalmától. 

Ha úgy ítéled, hogy összeáll, akkor sózd be. Nem kell sajnálni, hiszen a krumpli sok sót felvesz. Keverd alaposan össze, majd tedd félre egy picit. 

Annyi levet fog ereszteni, ami pont elég, így könnyen tudsz majd golyókat formálni.

Készíts elő egy tálba vizet. A serpenyőbe olajat és melegítheted is.

Közepes hőfokon hevítsd az olajat. Nedvesítd be a kezed kicsit, majd a tócsniból vegyél egy maréknyit. Lapogasd ki és mehet a olajba. Annyi tócsnit tegyél a serpenyőbe, hogy kényelmesen át tud majd fordítani. 

Ahogy arany barna lesz az egyik oldala már fordíthatod is meg. Nagyjából 5-6 perc alatt kisül az egész.

Folytasd, amíg van alapanyagod. 

Tejfölös mártogatóshoz a tejfölt, pici vízzel, sóval, borssal és reszelt fokhagymával keverd ki. Addj hozzá egy kevés majonézt és tedd vissza a hűtőbe egy kicsit. 

 

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!

Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!

A Házi mikulás csomag készítő füzet is a tiéd lesz!