Mit szólnátok ha azt mondanám, hogy ez a keksz vagy kréker a legegyszerűbb gluténmentes rágcsálnivaló? Hidd el az, gyorsan meg van és dupla adagból jó néhány napra elegendő ropogtatni valód lesz. Próbáld ki te is a gluténmentes kréker receptemet!

Hozzávalók:

  • 120 g mandulaliszt
  • 3 tk sörélesztőpehely
  • 2 tk. utifűmaghéj
  • 1 tk kedvenc fűszerkeveréked (nálam curry volt)
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagyma por
  • 1/2 tk (füstölt) fűszerpaprika
  • 60-80 ml növényi  tej
  • tetejére válogatott magvak: szezám, lenmag, napraforgó, chia mag

Gluténmentes kréker elkészítése

Kapcsold be a sütőt 170 °C fokra. 

Egyszerűen csak egy közepes tálba keverd össze a mandulalisztet, sörélesztőt, utifűmaghéjat és a fűszereket.

Csurgasd hozzá a növényi tejet és kézzel gyúrd össze. Ha nem akar összeállni egy kevés növényi tejet még önthetsz hozzá, de ne legyen túl nedves.

Tedd félre pár percig. Addig vedd elő a magokat, amivel meg akarod szórni. 

Két sütőpapír között nyújtsd ki vékonyra.

Pizzavágóval vágd fel tetszőleges méretre, én nagyjából 4×2 cm-re vágtam, hogy könnyen lehessen enni. Majd szórd meg a magokkal. Tedd vissza rá a sütőpapírt és óvatosan görgesd mégegyszer végig rajta a nyújtófát. 

Óvatosan húzd át egy sütőlemezre vagy tedd át egy tepsibe a krékereket. 

Süsd nagyjából 8-10 percig, de figyeld mert  könnyen megéghet.

 

Jó étvágyat,
Anna

A tiktok csatornámon videot is találtok róla! Kövessetek ott is! 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket!

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!