Szeretnél valami egyszerű, gyors harapnivalót? Szendvishet nincs kedved, vagy épp nincs hozzá kenyered, akkor ez a recept neked szól. Ha pedig gluténérzékeny vagy akkor pláne. Próbáld ki a zab tortilla receptemet, mert pikk-pakk meg van és nagyon laktató!

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabliszt
  • nagyjából 2 csésze víz
  • 2 tk sörélesztőpehely (elhagyható)

Zab tortilla elkészítése

Nagyon egyszerű dolgod van. Mérd ki a zablisztet* egy keverőtálba, majd adj hozzá egy kevés sót, a söréleszőpehlyet ha használsz és öntsd fel először 1 és 1/2 csésze vízzel.

Keverd össze alaposan, csomómentesre és tedd félre pár percre.

Ez idő alatt vegyél elő egy kisebb serpenyőt, közepes lángon melegítsd elő.

Ha tortilla alapod olyan sűrű lett, mint az amerikai palacsinta tésztája, akkor önts hozzá még egy kevés vizet. Keverd össze és már sütheted is.

Nagyjából egy kisebb szedőkanálnyi mennyiséget oszlass el a serpenyődben vagy palacsinta sütőben.

Nagyjából 2 perc elég az egyik oldalára és fordíthatod is meg. De mivel minden tűzhely más, így addig süsd az egyik oldalát, amíg fel nem tudod venni egy lapáttal. Vagyis, amíg át nem sül. 

Feltétnek én salátát, friss zöldséget és sült tofut raktam rá. Egyszerű tahinis szósszal locsoltam meg.

Jó étvágyat,
Anna

A tiktok csatornámon videot is találtok róla! Kövessetek ott is! 

*A zablisztet te magad is elő tudod állítani. Egyszerűen csak kávédarálóban őröld meg a zabpelyhet. Ha nincs kávédarálód, akkor késes aprítóban is meg tudod tenni, viszont ilyenkor lehet, hogy nem lesz egészen lisztes állagú.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!

Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!

A Házi mikulás csomag készítő füzet is a tiéd lesz!