Nagyon finom és egyszerű recepttel készültem nektek! A jambalaya egy hagyományosan csirkével, kolbásszal vagy rákkal készült egy edényes étel. Egyenesen New Orleans-ból! Elkészítettem a vegán változatot és kijelenthetem, hogy kedvenc lett. 

Hozzávalók 2 főre

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 evőkanálnyi olivaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai/kápia/pritamin paprika
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 tk pirospaprika
  • friss oregánó vagy szárított
  • 1-2 babérlevél
  • kakukkfű
  • só, bors
  • 1 konzerv darabolt paradicsom vagy 4 db közepes paradicsom
  • 250 g száraz barna rizs (akármilyen rizs)
  • 1 konzerv kidney bab
  • 1 liter zöldségleves alaplé (víz plusz bio kocka is jó)

Vegán jambalaya elkészítése

A vöröshagymát aprítsd fel és olivaolajon kezd el fedő alatt, alacsony lángon dinsztelni. 

A paprikát és a fehérrépát vágd kisebb darabokra. Használhatsz szárzellert is vagy sárgarépát is még bele. 

Ha a vöröshagyma már üveges, kissé pirult, akkor reszeld bele a fokhagymát. Szórd bele a pirospaprikát, sót, borsot és kevergesd, nehogy leégjen. Add hozzá a friss vagy szárított zöldfűszereket is.

Ezután mehet bele a rizs. Öntsd fel vízzel és add hozzá a leveskockát vagy használj zöldségleves alaplevet.

Öntsd bele a darabolt paradicsomot is és tedd rá a fedőt. Közepes lángon 5 percenként kevergetve főzd fogkeményre a rizst benne. 

Add hozzá a babot és ezzel már fedő nélkül főzd készre.

Elkészült a vegán jambalaya!

Tipp: a végén karikázhatsz bele vegán kolbászt és adhatsz hozzá vegán tejfölt tálaláskor!

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!