A kesukrémmel kezd. Ezt előző nap este érdemes átmosni, majd beáztatni vízbe. Ha nagyon meleg van a konyhádban akkor tedd be a hűtőbe.
Másnap szűrd le és tedd egy turmixba. A dd hozzá az ízlés szerinti sót és borsot (nem kell sok), a citromlevet és egy kevés vizet először.
Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra.
Kezd el turmixolni, és úgy adagold a vizet hozzá, hogy egy hígabb tejföl szerűséget kapj.
A cukkiniket karikázd fel, de ne túl vastagra.
A gombákat mosd meg és szeletelt, aprítsd apróra.
A diót egy kicsit mozsárban vagy késsel törd szét.
Egy közepes serpenyőben hevíts evőkanál olajat és szórd bele a gombát. Közepes lángon pirítsd meg félig, majd add hozzá a diót.
Sózd, borsozd, add hozzá a kakukkfűt és a fűszerpaprikákat. Pirítsd össze az egészet rövid ideig.
Egy jénait nagyon vékonyan olajozz ki. Sorakoztasd a cukkini karikákta végig, hogy ne maradjon lyukas rész. Sózd, borsozd őket, fokhagyma port is tehetsz rá. Erre szedj egy kevés gombás diós cuccot, majd egy kevés kesukrémet kenj szét rajta.
Egy újabb sor cukkini, fűszerek, gombás cucc, kesukrém.
Addig ismételd, amíg van alapanyag. A tetejére cukkini, fűszerek és a kesukrém kerüljön. Fedd le és tedd a sütőbe.
Nagyjából 40-45 percig süsd, majd ha a cukkini megpuhult, vedd le a fedőt (alufóliát) és még 15 percig pirítsd.