Barbecue szószos tofu pak choi-al

Távol-kelet ízei, picit borongós délutánok indul az őszi szezon. Selymes tofu, ropogós pak choi kicsit csípős szósz, hm… muszáj kipróbálnotok ezt a barbecue szószos tofut.

Hozzávalók

  • 1 csésze barna rizs
  • 2 -3 csésze víz
  • 4 kis fej pak choi
  • 200 g puha fajta tofu
  • 2 evőkanál barbecue szósz
  • 4 ev. olivaolaj
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szeszámmag

Szósz:

  • 2 ev. szójaszósz (világos)
  • 2 ev. rizsecet
  • 1 ev. szezámolaj
  • 2 tk szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk reszelt gyömbér

Barbecue szószos tofu pak choi-al

A tout nyomkodd ki, hogy minél kevesebb nedvesség legyen benne. Egy tálba mérd ki a barbecue szószt, 1 evőkanál olivaolajjal és reszelj bele 1 gerezd fokhagymát. Jól keverd ki.

A tofut vágd szeletekre és tedd a szószba, forgasd óvatosan össze. Tedd be a hűtőbe. (Ezt akár reggel is elkészítheted, hogy délutánra jól összeéredjen).

A rizst dupla vagy tripla mennyiségű vízbe sóval vagy bio leveskockával tedd fel főni és főzd készre.

A szósz hozzávalóit, amivel a pak choi-t fogod leönteni egy kis tálba keverd össze. Szójaszósz, rizsecet, szezámolaj, szezámmag, fokhagyma, gyömbér.

A pak choi-okat mosd meg, majd vágd félbe, vagy a túl nagy akkor negyedeld. Forró serpenyőbe kevés olajon, akár fedő alatt, pirítsd meg őket. Szedd egy nagyobb edénybe és a szósszal locsold meg, forgasd össze. A szószból egy keveset hagyj meg a tálaláshoz.

Ugyanebbe a serpenyőbe kevés olajon pirítsd le a tofu szeleteket.

Szedj rizst, tofut, pak choi-t egy tányérra, locsold meg a rizst a maradék szósszal. Szórd meg szezámmaggal és ha van, akkor friss mungóbabcsírával.

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!