Az a legjobb ebben a receptben, hogy előre el tudod készíteni. A tofut miután bepácoltad, 2-3 napig simán eláll a hűtőben. A kifőtt rizs is kibírja és akár egy külön étel is készíthető belőle. Legújabb receptem a pácolt tofu vörösrizzsel, igazi megmentő kaja.
AZ egy csésze vörösrizset tedd fel 3 csésze vízben, sóval és az ízesítővel főni. Használhatsz barna rizset is, azzal is nagyon finom lesz.
A pác hozzávalóit keverd egy kisebb táéba alaposan össze. A tofut vágd kockákra és tedd egy tálba, majd öntsd rá a szósz felét. Óvatosan, de alaposan keverd össze és tedd be a hűtőbe.
A vörösbabot szűrd, majd mosd át alaposan. A lilahagymát vágd fel kockára, de szeletelheted is, ha jobban szereted úgy. Akár újhagymát is használhatsz!
A rukkolát vagy valamilyen zöldet mosd meg alaposan és csepegtesd le.
Egy közepes serpenyőt hevíts fel, önts bele 2-3 evőkanál olivaolajat és közepesen erős lángon pirítsd meg benne a tofut.
Ha a rizs megfőtt szűrd le, éppenhogy mosd csak át.
Egy tányérba szedj rizset, rá a babot, lilahagymát és a tofut. A tányér másik oldalára pedig a rukkolát. Locsold meg a maradék szósszal és már falatozhatsz is.
Jó étvágyat, Anna
A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!