Pácolt tofu vörösrizzsel

Az a legjobb ebben a receptben, hogy előre el tudod készíteni. A tofut miután bepácoltad, 2-3 napig simán eláll a hűtőben. A kifőtt rizs is kibírja és akár egy külön étel is készíthető belőle. Legújabb receptem a pácolt tofu vörösrizzsel, igazi megmentő kaja. 

Hozzávalók:

  • 200 g puha natur tofu
  • 1 csésze vörösrizs
  • 3 csésze víz
  • bio leveskocka vagy házi ételízesítő 
  • 1 tk só
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 doboz rukkola vagy baby spenót
  • kevés olivaolaj

pác:

  • 3 ev. mogyoróvaj
  • 1/2 ev. juharszirup
  • 1 tk pad thai szósz (elhagyható)
  • 1 ev. limelé
  • 1/2 ev. sötét szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • annyi víz, hogy sűrűn folyós állaga legyen

Pácolt tofu elkészítése

AZ egy csésze vörösrizset tedd fel 3 csésze vízben, sóval és az ízesítővel főni. Használhatsz barna rizset is, azzal is nagyon finom lesz.

A pác hozzávalóit keverd egy kisebb táéba alaposan össze. A tofut vágd kockákra és tedd egy tálba, majd öntsd rá a szósz felét. Óvatosan, de alaposan keverd össze és tedd be a hűtőbe.

A vörösbabot szűrd, majd mosd át alaposan. A lilahagymát vágd fel kockára, de szeletelheted is, ha jobban szereted úgy. Akár újhagymát is használhatsz! 

A rukkolát vagy valamilyen zöldet mosd meg alaposan és csepegtesd le.

Egy közepes serpenyőt hevíts fel, önts bele 2-3 evőkanál olivaolajat és közepesen erős lángon pirítsd meg benne a tofut. 

Ha a rizs megfőtt szűrd le, éppenhogy mosd csak át.

Egy tányérba szedj rizset, rá a babot, lilahagymát és a tofut. A tányér másik oldalára pedig a rukkolát. Locsold meg a maradék szósszal és már falatozhatsz is.

 

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!