Japán gombaleves

Különleges melengető levesre vágysz, így hogy lassan beköszönt az ősz? Akkor mindenféleképpen próbáld ki ezt a japán gombaleves receptemet! Miért is éri meg? Mert hihetetlenül gyorsan készen van, az egész családnak ízleni fog és egy esős napon is tökéletes fogás lesz ebédre!

Hozzávalók 4 főre

  • 1,5 l zöldségleves alaplé
  • 1 közepes sárgarépa
  • 6-7 fej közepes csiperke gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy 1/2 nagy fej
  • 100 g üvegtészta
  • 2 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 ev. olivaolaj
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 tk rizsecet
  • 1 tk szezámolaj

Japán gombaleves elékszítése

A gyömbért, fokhagymát és a vöröshagymát szeleteld nagyon apróra és kevés olajon egy lábasba alacsony hőfokon dinszteld meg. 

A répát gyufa vastagságúra aprítsd fel. A gombát szeleteld fel.

Ha a hagyma már üveges, akkor add hozzá az újhagyma fehér részét és a répákat is. Kevergetve pirítsd egy kicsit.

Aztán öntsd rá a zöldségleves alaplét is. 

Főzd a répát 5 percig majd add hozzá a gombát is. Sózd egy kicsit és adj hozzá egy kevés őrölt borsot.

Az üveg tésztát a csomagolás szerint készítsd el.

A levesbe öntsd bele az 1 evőkanál szüjaszószt és a rizsecetet is. Kóstold meg és ha kell fűszerezz még utána. 

Ha minden megfőtt, akkor add hozzá a szezámolajat.

Tálald egy adag üvegtésztára és szórd meg az újhagyma zöld részével. Jól áll neki a koriander zöld is, mi nem annyira szeretjük.

Jó étvágyat,
Anna!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!