Különleges melengető levesre vágysz, így hogy lassan beköszönt az ősz? Akkor mindenféleképpen próbáld ki ezt a japán gombaleves receptemet! Miért is éri meg? Mert hihetetlenül gyorsan készen van, az egész családnak ízleni fog és egy esős napon is tökéletes fogás lesz ebédre!
Hozzávalók 4 főre
1,5 l zöldségleves alaplé
1 közepes sárgarépa
6-7 fej közepes csiperke gomba
1 kisebb fej vöröshagyma vagy 1/2 nagy fej
100 g üvegtészta
2 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 ev. olivaolaj
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 tk rizsecet
1 tk szezámolaj
Japán gombaleves elékszítése
A gyömbért, fokhagymát és a vöröshagymát szeleteld nagyon apróra és kevés olajon egy lábasba alacsony hőfokon dinszteld meg.
A répát gyufa vastagságúra aprítsd fel. A gombát szeleteld fel.
Ha a hagyma már üveges, akkor add hozzá az újhagyma fehér részét és a répákat is. Kevergetve pirítsd egy kicsit.
Aztán öntsd rá a zöldségleves alaplét is.
Főzd a répát 5 percig majd add hozzá a gombát is. Sózd egy kicsit és adj hozzá egy kevés őrölt borsot.
Az üveg tésztát a csomagolás szerint készítsd el.
A levesbe öntsd bele az 1 evőkanál szüjaszószt és a rizsecetet is. Kóstold meg és ha kell fűszerezz még utána.
Ha minden megfőtt, akkor add hozzá a szezámolajat.
Tálald egy adag üvegtésztára és szórd meg az újhagyma zöld részével. Jól áll neki a koriander zöld is, mi nem annyira szeretjük.