Lencse fasírt

Hűvösebb idő beköszöntével a sütő is gyakrabban van bekapcsolva. Előtérbe helyeződnek az őszi fűszerek és ételek, mint például a lencse fasírt. Kipróbálnátok? Akkor görgessetek lejjebb a receptért!

Hozzávalók:

  • 220 g száraz lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 ev. őrölt lenmag + 2 ev. víz
  • 1 ev. olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ev. paradicsom szósz vagy 1/2 paradicsom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ev. petrezselyem
  • só, bors
  • 40 g dió, mozsárban megtörve
  • 1 ev. szójaszósz
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 2-4 ev. liszt

Lencse fasírt elkészítése:

A lencsét áztasd be 1-2 órára, de előtte mosd át.

Majd tedd fel, sós vízbe, babérlevéllel dupla mennyiségű vízbe főni. 

A hagymát vágd apróra és az olajon serpenyőben dinszteld meg. Ha már picit barnás színe van, akkor reszeld hozzá a fokhagyma gerezdeket és még néhány pillanatig süsd. Szedd ki egy tálkába hűlni. 

Egy késes aprítóba öntsd a megfőtt, leszűrt, kihűlt lencsét. Add hozzá a hagymákat, a fűszereket és a szójaszószt. Néhányszor kapcsold be a gépet és járasd rövid ideig. Vigyázz, hogy ne pépesítsd túl. Tehát meg-meg állva kavard át. 

Szedd ki agy nagyobb tálba, keverd hozzá a zsemlemorzsát és a lisztet. Alaposan keverd össze, majd tedd félre, hogy összeálljon.

Eközben kapcsold be a sütőt 180 °C-ra.

Egy tepsit sütőpapírral bélelj ki és gombócozd ki rá a lencse fasírtot. 

Kend meg a tetejét vékonyan olajjal, majd süsd 15 percig.

Ekkor vedd ki, fordítsd meg és ezt az oldalát is kend meg olajjal. Tedd vissza újra 15 percre.

Várd meg míg kihűl, aztán krumplipürével, savanyúsággal tálald!

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!