Őszibarack szezon van, használjuk ki és fogyasszuk minden formában. Zabkására, önmagában, palacsintába, muffinba. Szerintünk a legfinomabb muffin lett, amiben friss gyümölcs van. Mindez tojás és tejtermékek nélkül. Érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni. Lássuk a receptet:
Hozzávalók:
270 g liszt
135 g cukor
1 marék zabpehely
nagyobb csipet só
1 tk fahéj
2 tk sütőpor
75 g olvasztott kókuszolaj
3 ev. almapüré
1 csésze növényi tej langyosan
215 g barack kockázva (2 db)
Barackos zabpelyhes vegan muffin elkészítése
A sütőt kapcsold be 200 °C-ra. Egy 12 darabos muffin sütőt bélelj ki papírral. A barackokat mosd meg és kockázd fel.
Egy keverőtálba mérd ki a lisztet, cukrot, sót, fahéjat, sütőport és keverd el alaposan.
Egy másik keverőtálba öntsd össze a langyos növényi tejet, olvasztott kókuszolajat és az almapürét. Keverd el alaposan.
A száraz hozzávalóhoz öntsd a nedveset és keverd el gyors mozdulatokkal. Ezután óvatosan forgasd bele a barackot is.
A muffinformába oszd el egyenletesen és szórd meg zabpehellyel.
Süsd 15 perc, majd vedd le a hőfokot 180°C-ra és süsd még 5 percig, de tűpróbát mindenképpen végezz.