Barackos zabpelyhes vegan muffin

Őszibarack szezon van, használjuk ki és fogyasszuk minden formában. Zabkására, önmagában, palacsintába, muffinba. Szerintünk a legfinomabb muffin lett, amiben friss gyümölcs van. Mindez tojás és tejtermékek nélkül. Érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni. Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 270 g liszt
  • 135 g cukor
  • 1 marék zabpehely
  • nagyobb csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk sütőpor
  • 75 g olvasztott kókuszolaj
  • 3 ev. almapüré
  • 1 csésze növényi tej langyosan
  • 215 g barack kockázva (2 db)

Barackos zabpelyhes vegan muffin elkészítése

A sütőt kapcsold be 200 °C-ra. Egy 12 darabos muffin sütőt bélelj ki papírral. A barackokat mosd meg és kockázd fel.

Egy keverőtálba mérd ki a lisztet, cukrot, sót, fahéjat, sütőport és keverd el alaposan.

Egy másik keverőtálba öntsd össze a langyos növényi tejet, olvasztott kókuszolajat és az almapürét. Keverd el alaposan.

A száraz hozzávalóhoz öntsd a nedveset és keverd el gyors mozdulatokkal. Ezután óvatosan forgasd bele a barackot is. 

A muffinformába oszd el egyenletesen és szórd meg zabpehellyel. 

Süsd 15 perc, majd vedd le a hőfokot 180°C-ra és süsd még 5 percig, de tűpróbát mindenképpen végezz.

Kellemes sütést,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!