Brokkolis-gombás wok

Ennél a receptnél már tényleg nincs gyorsabb. Mindösszesen 20 perc alatt elkészíthető és hmm… mennyei. Hétvégén, ha nincs időd főzni, ha munka után már nincs erőd a konyhába állni, akkor ez a te recepted! Brokkolis-gombás wok! Irány a konyha és próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 6-7 közepes fej gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 szál újhagyma
  • 1 bögre (barna)rizs
  • egy marék mogyoró
  • Szósz:
  • 1 ev. sötét szójaszósz
  • 2 tk hoisin szósz – elhagyható
  • 1 tk pad thai szósz – elhagyható, mogyoró vajjal helyettesíthető
  • 1 dl víz
  • 1 tk keményítő

Brokkolis-gombás wok elkészítése

A rizst tedd fel főni háromszoros mennyiségű sós, borsos, házi ételízesítős vízbe.

A brokkolit vágd rózsáira. A gombát pedig szeleteld fel. Ha túl nagyok a fejek, akkor először félbe, majd úgy szeletekre. 

A fokhagymát aprítsd nagyon apróra, ahogy a gyömbért is. 

2-3 ev. olajon wokban pirítsd meg. Az újhagymát karikázd fel és a fehér részét add a piruló gyömbérhez.

Mehet is hozzájuk a gomba a brokkolival. Magas hőfokon pirítsd, rázogasd, hogy jól átsüljenek.

A mogyorót egy mozsárban törd meg. Vagy késsel vágd kisebb darabokra. Zúdítsd a zöldségekhez.

A szósz hozzávalóit keverd ki egy kis tálkába. 

A zöldségeknek elegendő lesz 5-6 perc, így mehet is rá a szósz. Kevergesd és sűrítsd be. Ha túl sűrűnek ítéled, akkor löttyintsd hozzá még vizet. 

Ha megfőtt a rizs, készen is vagy a gyors vacsival.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozz fel

Élvezd a feliratkozással járó előnyöket! Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből! Feliratkozás után eléred a VIP recepteket! Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!