Fahéjas, mandulás keksz

Hangolódjunk együtt a karácsonyra. Te is karácsonyi lázban égsz már? Vagy még csak eszedbe se jutott? A legújabb receptemmel garantálom, hogy te is karácsonyi hangulatba kerülsz! Próbáld ki a fahéjas, mandulás keksz receptem, csak görgess tovább!

Hozzávalók két tepsihez:

  • 220 g mandulaliszt
  • 74 g vegan vaj
  • 42 g nádcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk fahéj
  • + porcukor a szóráshoz

Fahéjas, mandulás keksz elkészítése

A vajat a cukorral habverővel (gépi vagy kézi) keverd habosra. Add hozzá a mandulalisztet, a vaníliát és a fahéjat. Keverd ezekkel is össze és végül formázz egy golyót belőle.

Tedd a hűtőbe 10-15 percre.

Kapcsold be a sütőt 180 C°-ra.

A tésztagolyót érdemes két sütőpapír között kinyújtani, mert nagyon ragadós.

Ne nyújtsd túl vékonyra, nagyjából egy ujjnyi vastag legyen. Tetszőleges kiszúróval szúrd ki, helyezd át egy sütőpapírral bélelt tepsire őket.

Süsd nagyjából 8 percig, vigyázva, hogy ne égjen vagy barnuljon meg túlságosan.

Miután megsültek tedd rácsra és várd meg, amíg kihűl. Aztán szórd meg gazdagon porcukorral.

Plusz tipp: egy kicsi fahéjat keverj el a porcukorban és azzal szórd meg.

Kellemes sütögetést,

Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!

Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!

A Házi mikulás csomag készítő füzet is a tiéd lesz!