Vajon mi a titkuk, hogy tudják megőrizni karcsú alakjukat? Mi a boldog táplálkozás összetevője? Kíváncsi vagy mit tudnak a francia nők? Ebben a cikkben olvashatod mi lehet a francia nők titka, azaz mitől maradnak karcsúak.

Néhány alapvetés, ami a francia nők titka lehet

Fő a változatosság

A francia nők elképedve figyelik, hogy néhány ember mindig ugyanazt eszi. A gasztronómiai unalom egészségtelen túlevéshez vezet. Ha megtanulsz néhány trükköt, meglepően kis erőfeszítéssel főzhetsz változatosan és gyorsan. Válaszd a minőséget a mennyiséggel szemben.

Rituális előkészület

A francia nők imádnak vásárolni és főzni. Szeretnek arról beszélgetni, mit vettek, mit főztek. Egyszerűen főznek, kerülik az ismeretlen, előre gyártott ételeket, különösen a készre főzött fajtát.

fotó: unsplash

Mértékkel

A francia nők titka, ami igazán egyértelmű lehetne az a mértékletesség. Mennyiségben pont annyit esznek, ami kellően eltelíti őket. Az édességeket, nassolni valókat pedig meghagyják ünnepnapokra, hétvégére, de ekkor is mértéket tartanak. Így könnyen tudják tartani a súlyukat.

Rituális evés

Csak asztalnál esznek, soha nem dobozból. Igazi tányért, szalvétát használnak az otthonukban is. A francia nők, ha egyedül étkeznek is megterítenek maguknak. Lassan esznek és alaposan megrágják az ételt. Csak az ízekre, illatokra koncentrálnak és élveznek minden falatot.

Soha nem éheznek

Az éhség kínzó és kellemetlen, majdnem annyira, mint a telítettség. A francia nők titka, hogy sose éheznek. Nem kínozzák magukat. Józanul, rendszeresen esznek, de mindig odafigyelnek arra, hogy tápláló és egészséges legyen minden falat. Persze jutalmazzák is magukat.

fotó: unsplash

Hétvégi jutalom

A „nélkülözés” a kudarc anyja. Habár mindig igyekeznek odafigyelni arra, hogy a testüket tápláló, az ízlelőbimbójukat kielégítő ételeket fogyasszanak, még ők is „bűnbe” esnek. Hétvégi vagy ünnepi jutalomnak hívják. Ekkor is mértékkel, de szabadabban esznek. Ilyenkor megengedik magunknak azt az egy szelet tortát vagy eggyel több croissant-t.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999