Nemrég találkoztam a gyümölcs félelem, mint jelenséggel. Számomra egészen elképesztő volt, hogy tényleg létezik ilyen, de létezik a gyümölcsöktől való félelem. De nem a fóbia, hanem, hogy ha megeszik a gyümölcsöt, akkor abba belehalhatnak vagy betegek lehetnek.

Értem azt, hogy honnan jöhet ez az egész jelenség, hiszen nagyon sok téves információ kering a neten (bár nem csak erről).  Fogtam magam és neki ültem kutatni, hogy mi ez a jelenség, honnan jön és hogyan tudnám meggyőzni azokat, akik tartanak gyümölcsöktől, hogy az életüket menthetik meg azzal, ha napi rendszerességgel fogyasztanak ezekből. 

De itt szeretném leszögezni, hogy nem vagyok orvos, se dietetikus vagy táplálkozási szakértő, csak alaposan utána olvastam a témának és az ott tanultakat foglalnám össze. Nem szeretnék senkit se becsapni, nem szabad feltétlenül rám hallgatni, főleg, ha komoly problémád van. Mindenképpen fordulj szakemberhez!

Gyümölcs félelem alapjai

Az évszázadok során a gyümölcsökről ismert lett, hogy az egyik leggyógyítóbb élelmiszer a bolygón. Az elmúlt néhány évtizedben azonban észrevettünk néhány gyümölcs (a banán, alma, dinnye és mangó) megítélésének változását. Sok ember már annyira fél a gyümölcsöktől, hogy inkább egyáltalán nem eszik. Ha félsz attól, hogy gyümölcsöket egyél, hagyd, hogy ebben a bejegyzésben szereplő információk meggyőzzenek e táplálékcsoport erős gyógyító tulajdonságairól és számtalan előnyeiről.

A betegségből való gyógyulás során a gyümölcs valójában a legfontosabb étkezés, és mégis sok ember szándékosan elkerüli, mert áldozatul estek a gyümölcsöktől való félelem propagandájának, és nem tudják, hogy egészségük miatt károsítják az egészségüket.

Manapság már szinte minden fajta gyümölcs elérhető, akár még szezontól függetlenül is. 

Bár szerte a világon több ember fér hozzá friss és bio gyümölcsökhöz egész évben, az emberek kevesebb gyümölcsöt fogyasztanak, mint valaha. Ennek oka a téves információ, amely a cukortartalom miatt arra figyelmeztet, hogy tartózkodjunk a gyümölcsöktől. Valamint a félrevezető és pontatlan fruktóz tesztek, továbbá, hogy a divatos, magas zsírtartalmú étrendre összpontosítsunk, amelyek állítólag egészségesek. A szupermarketekben hegyekben állnak a gyümölcsök, melyek mellett az emberek elhaladnak, mert valaki azt mondta, hogy kerülni kell a gyümölcsöt. Hiszen ha nem eszünk gyümölcsöt betegek leszünk és el lehet adni nekünk a drága gyógyszert! Ez ennyire egyszerű!

Az emberek ma több krónikus betegségben szenvednek, mint valaha. Egyre több ember fordul orvosához krónikus fáradtság, álmatlanság, agyi köd, vertigo, depresszió, szorongás, szívdobogás, pattanások, epekövek, vesekő, artritisz, Lyme-kór, lupus, sclerosis multiplex, ALS, parkinson kór miatt, vagy Candida, ekcéma, csalánkiütés, cukorbetegség, savas reflux és egyéb megmagyarázatlan tünetek és állapotok miatt.  Az elmúlt években a gyümölcsöket is okolták a betegségek és tünetek ilyen növekedésében. Az emberek kevesebb gyümölcsöt esznek, és egyre inkább betegebbek lesznek.

Az igazság a gyümölcsökről

A gyümölcs valójában a legfontosabb élelmiszercsoport, amelyet fogyasztani kell, hogy megvédjen a krónikus betegségektől és egy életen át tartó szükségtelen szenvedéstől. Ahogy a későbbiekben látni fogjátok, a gyümölcs nemcsak megakadályozza a betegséget, lelassítja az öregedést, elpusztítja a kórokozókat, de sejtjeinken át gyógyítja testünket. Amikor azt olvasod valahol, hogy félni kell a gyümölcsöktől, akkor valójában azt olvashatod, hogy kerüld azt a dolgot, ami igazából az életet jelentheti. 

Szükségünk van C-vitaminra

Sok tápanyag van, amelyek nem szükségesek a túléléshez, de szükségünk van C-vitaminra. Nem élhetünk nélküle. És melyek a legmagasabb C-vitamin források? A rendelkezésre álló összes gyümölcs. Valószínűleg felteszed azt a kérdést, hogyha ez igaz lenne, akkor hogyan élhet valaki, aki soha nem evett gyümölcsöt? A válasz az, hogy sokan véletlenül vesznek magukhoz C-vitamint anélkül, hogy észrevennék, mert sok feldolgozott étel megdúsult szintetikus vitaminnal, vagy kis mennyiségű C-vitamint tartalmazó multivitaminokat szednek, vagy egyszerűen csak egy darab gyümölcsöt esznek, de az áfonyás muffin vagy egy szelet almás pite is tartalmaz minimálisan C-vitamint. 

A gyümölcs antivirális és antibakteriális

Az egyik legnagyobb oka annak, hogy a gyümölcsöket annyira fontos enni, az hogy megállítja a kórokozókat. Olyan sok ember rendelkezik vírusokkal és baktériumokkal, amelyek a rejtélyes tüneteit és állapotát okozzák. Az orvostudomány és a kutatók azonban még nem ismerik azt, hogy a kórokozók milyen mértékben felelősek a krónikus betegségekért és tünetekért, valamint hogy hány mutáns törzs és típus létezik. Ezeknek a betegségeknek a gyógyításának a közepén a gyümölcs a legjobb barátunk, mert megállítja a vírusokat és megöli a baktériumokat. 

A gyümölcs megállítja az öregedést

Mindannyian halljuk, hogy a gyümölcsök antioxidánsokkal rendelkeznek, de mit jelent ez? Röviden: a gyümölcs megállítja és megakadályozza az oxidációt, amely az a folyamat, amely öregít bennünket. Ezenkívül a gyümölcs megvédi a nehézfémeket az agyunkban az oxidációtól. Amikor a nehézfémek oxidálódnak, mérgező vegyi medencét hoznak létre, amely szennyezi az agysejteket és csökkenti az elektromos impulzus aktivitását. Ez az oxidációs folyamat számos különféle neurológiai állapothoz vezethet, beleértve Alzheimer-kórt, ADHD-t, memóriavesztést, parkinson-kórt, depressziót, szorongást, bipoláris rendellenességet és még sok minden mást. Különösen a gyümölcs, azon belül fekete áfonya segít megakadályozni ezt az oxidációt, és megakadályozza az agy rothadását. A gyümölcs nem csak az idegrendszeri állapotokat segíti, hanem különféle tüneteket és betegségeket, amelyekben az emberek szenvednek.

Folytatás következik!

Anna

Forrás:

Anthony William – Gyógyító ételek

Dr. Michael Greger, Hogy ne halj meg

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999