• Annie's Desserts

    Cseresznyés crumble

    Amikor már napok óta feküdtem otthon mert beteg voltam és majd megőrültem az unalomtól kitaláltam, hogy amint ki tudok menni a konyhába nekem cseresznyés süti kell! Így esett a választásom a crumble-re,  mert csak…

  • Annie's Desserts

    Tápiókapuding

    A tápióka egy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásítóanyag. A tápióka nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint, szaponinokat, kalciumot, rezet, mangánt, káliumot és foszfort. Antibakteriális…

  • Annie's Desserts

    Narancsos vaníliás golyók

    Volt itthon néhány narancs, gondoltam készítek belőlel valamit. Na de mit? Aztán eszembe jutott a kókuszgolyó, de az olyan snassz, így hát lett belőle narancsos golyó, sok vaníliával. Hozzávalók: 500g darált háztartási keksz…

  • Annie's Desserts

    Mogyoróvajas keksz

    Az úgy volt, hogy találtam némi földimogyoró vajat és valamit csinálni akartam belőle. Nem gondoltam nagy sütire, csak valami rágcsára 🙂  Így lett belőle keksz!  Hozzávalók: 20g mandula liszt 20g kukoricaliszt 60g liszt…

  • Annie's Desserts

    Házi Granola

    Mindig is szerettem a müzlit, a reggeliző pelyheket, de a bolti az sose volt az igazi! Sokáig böngésztem granola recepteket, aztán a hétvégén összeállt a kép és mindent beszervezve elkészítettem! Hogy eddig miért…

  • Uncategorized

    Rakott krumpli, kicsit másképp

    Ez a rakott krumpi eléggé eltér a hagyományos ételtől. A krumpli egyezik, a több… hát 🙂 A lényeg, hogy nagyon finom, saját ízlésedre formálhatod és egyszerű elkészíteni. A recept leírás végén megadom, hogy…

  • vegán receptek

    Mujaddara – a közel kelet íze

    A mujaddara egy keleti, libanoni étel, rizsből, lencséből es sok hagymából áll. Rettentően fehérjedús, tápláló és laktató ráadásul gyorsan elkészül és nem kell hozzá különleges hozzávaló! Nézz be a kamrádba és te is…