Az egyik kedvenc ételem volt régebben a brokkolis penne csirkemellel. Na ez most átváltozott brokkolis penne szójaszószban marinált tofuval címre. Ízre biztosan állíthatom, hogy sokkal jobb. Nem száraz a csirkemelltől és egyáltalán nem zsíros, hiszen főzőtejszín helyett zabtejszínt(vagy rizstejszínt) használok. Olaj nélkül készült így ha valaki fogyni szeretne akkor sem kell kihagynia ezt a remek ételt. Na de lássuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli (elkészítés előtt vágd fel és várj 40 percet)
  • egy fej vöröshagyma
  • 1/2 bögre zöldségleves alaplé (vagy egy kocka)
  • egy csomag teljes kiőrlésű penne (aldi)
  • egy-két gerezd fokhagyma
  • egy köteg petrezselyem
  • egy teáskanál őrölt bazsalikom vagy friss
  • egy doboz zabtejszín (bio bridge)
  • só, bors
  • egy csomag füstölt tofu (lidl)
  • 3 evőkanál szójaszósz + 1evőkanál víz
  • 1 tk étkezési keményítő

Először is a brokkolit vágd fel és várj 40 percet, tudjátok, hogy a szulforafán kialakuljon benne erről olvashatsz az egyik előző posztomban. De jobb esetben amikor megveszed a brokkolit azonnal felvágod egy dobozban elrakod akkor már nem is kell várni.

Rakd fel főni a vizet a tésztának, majd főzd meg majd szűrd le és tedd félre. A tofut vágd félbe majd keresztben is félbe és kockázd fel. De igazából tetszés szerint alakíthatod. Egy nagyobb tálban keverd el a szójaszószt a vizet és a keményítőt, reszelj bele egy kis fokhagymát. Tedd bele a tofukockákat, keverd alaposan el, hogy mindenhol érje őket a máz és tedd félre.

A vöröshagymát egy kis zöldségleves alaplében kezd el párolni fedő alatt. Add hozzá a lereszelt fokhagymákat és sózd borsozd meg. 2-3perc múlva mehetnek bele a kis brokkoli fejek. Tedd rá a fedőt és hagyd ott kb. 5-6 percig. A brokkoli hamar készen lesz, ha kicsikre szét szedted a fejeket. Ha jónak ítéled akkor add hozzá a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot majd öntsd rá a zabtejszínt. Forrald fel 2 percig, majd zárd el a tűzhelyet.

A tofu kockákat egy nagy serpenyőben egy nagyon pici vízzel kezd el pirítani. Közepes lángon kb. 5 perc alatt készen van, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.

Szedj egy tányérba tésztát, mehet rá a brokkoli és szórd meg tofuval.

Jó étvágyat!

Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.