Ez a finom brownie keksz! Gyors és egyszerű, ropogós és puha, tökéletes minden csokoládévágy kielégítésére. A gyerekek imádni fogják, hiszen kívül roppanós, belül pedig ragacsos, telis-tele csokoládéval.

Hozzávalók:

20 darabhoz

112 g szobahőmérsékletű vegán vaj
100 g fehér cukor 
100 g nádcukor 
1 teáskanál vanília kivonat
125 g liszt
56 g kakaópor (cukrozatlan)
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
1 evőkanál mandulatej vagy más növényitej
175 g vegán csokoládé chips 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

Add hozzá a vegán vajat, a nád és fehér cukrot az álló mixer edényébe, és keverd ki krémesre. Add hozzá a vaníliakivonatot és keverd össze.

A lisztet és a kakaóport szitáld egy külön keverőtálba, és keverd bele a szódabikarbónát és a sót.
A vajas krémhez add hozzá a lisztet és kézzel morzsalékosra keverd.
Adj hozzá 1 evőkanál növényi tejet és keverd sűrű tésztává. Lehet több tejre lesz szükséged.

Ezután add hozzá a csokoládédarabkákat és keverd össze. A süti tésztája nagyon sűrű lesz, de elég ragacsos ahhoz, hogy könnyen golyókat formálhass.
Formázz golyókat és sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen oszd el őket. Cél, hogy 20 sütit kapj.
10 percig süsd. A széle kemény lesz, de a keksz közepe még puha lesz. Ez rendben van, hűlés közben megszilárdulnak.

Szép téli napokat!

Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.