fbpx

Burgonya pizza

Gluténmentes, vegán és egészséges pizza létezik. Igaz csak a kinézetben és a feltétekben hasonlít egy pizzára, mégis nagyon finom és laktató.

A „tészta” burgonyából készül, a feltét pedig teljesen rád van bízva. Te hogy szereted a pizzát? Gombásan, kukoricásan esetleg ananászt is teszel rá?

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk oregánó és bazsalikom

szósz:

  • 1 dl paradicsompüré (cukormentes)
  • oregánó, bazsalikom, kis kakukkfű
  • 1/2 tk méz

feltét:

  • gomba, lilahagyma, koktélparadicsom, kukorica, vegán sajt, amit csak szeretnél.

 

Burgonya pizza elkészítése

A burgonyákat hámozd meg és vágd kis kockára. Tedd fel sós vízbe főni.

A teljesen megfőttek, akkor szűrd le és szórd bele a fűszereket. Egy krumplinyomóval vagy villával készíts belőle pürét. Hagy kihűlni.

Kapcsold be a sütőt 200 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

A pürét oszd el nyolc fellé és készíts belőle pizza alakot.

Tedd be a sütőbe 20 percre.

A szószhoz keverd a zöldfűszereket, egy kevés borsot és sót, majd a mézet is. A méz elveszi a paradicsom savasságát.

Ha már van színe vedd ki, kend meg a szósszal és tegyél mindegyikre a feltétekből tetszőlegesen.

Tedd vissza a sütőbe 15 percre. Ha szép aranybarnák, akkor készen is vagy. 

Szórd meg friss rukkolával, akár bazsalikommal.

Jó étvágyat

Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Most megkapsz ingyen 1-1 receptet a 3 e-könyvemből!

Feliratkozás után eléred a VIP recepteket!

Automatikusan kapsz egy 10%-os kupont Jankánál!