Ez egy finom, krémes vegán cézár saláta, amellyel mindenkit lenyűgözhetsz! A tetejére a salátát bőséges ropogós, sült csicseriborsó krutonnal és egy finom diós-magos parmezán sajttal díszítem, így lesz tökéletes a vegán cézár saláta. Az öntet receptje könnyen megduplázható  és zárt edényben néhány napig eláll a hűtőben, így előre elkészíthető.

Hozzávalók:

Csicseriborsó kruton:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 tk olivaolaj
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • nagyobb csipet cayenne bors

Öntethez:

  • 1/2 csésze (egy nagyobb marék) natur kesudió
  • 60 ml víz
  • 1 ev. citromlé
  • 2 ev. extra szűz olivaolaj
  • 1/2 tk dijoni mustár
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • csipet só
  • 1/2 ev. Worcestershire szósz

A kesuparmezán receptjét megtalálod a Növényi Étrend című ebookomban!

A salátához:

  • A kedvenc salátád.

Nálam római saláta és egy doboz kevert saláta.

Elkészítése:

Áztasd be a kesudiót egy tál vízben egy éjszakára, de legalább néhány órára. Majd szűrd le.

Csicseriborsó kruton:

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A csicseriborsót szűrd le és öblítsd le alaposan. Helyezzd egy nagy peremes tepsire. Locsold meg olajjal, szórd rá a fokhagymaport, sót és opcionálisan cayenne-t. Majd jól forgasd össze. Süssd 20 percig 200 °C-on. Kihűlés közben megszilárdulnak.

Az öntet elkészítése:

A kesudiót és az öntet többi hozzávalóját (a só kivételével) tedd egy turmixgépbe, és magas fokozaton turmixold, amíg az öntet szuper sima nem lesz. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy kevés vizet, hogy hígabb legyen. Tedd félre.

A saláta elkészítése:

Vágd tetszőleges méretűre a salátákat és tedd egy nagyobb keverő tálba.

Összeállítás:

Az öntetet öntsd a salátára és addig keverd, amíg teljesen be nem vonja. Szórd rá a csicseriborsót és a kesuparmezánt.

Jó étvágyat,
Anna

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999